'Sporting Portugal is eruit en zet Keizer per direct op straat'

3 september 2019, 16:03   Bijgewerkt: 3 september 2019, 16:33

De dagen van Marcel Keizer als trainer van Sporting Portugal lijken geteld. Volgens verscheidene Portugese media heeft de Nederlandse coach inmiddels zijn congé gekregen. Vanwege de wisselvallige resultaten en het uitblijven van attractief voetbal wilde Os Leões niet door met Keizer. De oud-trainer van Ajax heeft het iets minder dan een jaar volgehouden als trainer van de Portugese grootmacht.

Portugese media melden dinsdagochtend al voorzichtig dat Sporting zou overwegen Keizer te ontslaan. Onder meer A Bola heeft begrepen dat het bestuur van de Portugese club de knoop heeft doorgehakt en de Nederlandse oefenmeester op straat heeft gezet. Keizer werd in november vorig jaar in Lissabon aangesteld als opvolger van José Peseiro. Beloftentrainer Leonel Pontes gaat de Nederlander (voorlopig) opvolgen.

Keizer eindigde afgelopen seizoen met Sporting op de derde plaats in de Primeira Liga. Daarmee plaatste de club zich direct voor de groepsfase van de Europa League. In de competitie deed Sporting de afgelopen jaargang niet mee om de titel, maar Keizer pakte wel twee prijzen met Os Leões: de Taça en de Taça da Liga, de twee Portugese bekertoernooien. In het huidige seizoen bezet Sporting met zeven punten uit vier wedstrijden de vijfde plaats in de competitie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen