Luuk de Jong schrikt niet van toegenomen concurrentie bij Sevilla

Luuk de Jong schrikt niet van toegenomen concurrentie bij Sevilla

3 september 2019 – Op de slotdag van de transfermarkt trok Sevilla een extra concurrent aan voor Luuk de Jong. De Zuid-Spaanse club haalde Javier Hernández, beter bekend als Chicharito, op bij West Ham United. De Jong voelt bij Sevilla het vertrouwen van trainer Julen Lopetegui en is niet geschrokken van de toegenomen concurrentie.De Jong heeft in Zuid-Spanje de concurrentiestrijd gewonnen van Munas Dabbur, maar heeft er met Chicharito een extra concurrent bij voor de spitspositie. "Hoe ik daarnaar kijk? Sevilla is een heel grote club. Je weet dat er heel veel concurrentie zal zijn. Ik denk dat we zoveel goede spelers hebben dat we bijna twee elftallen kunnen opstellen", reageert De Jong tegenover Veronica Inside.

De van PSV overgekomen spits speelde tot nu toe alles bij zijn nieuwe club. Scoren deed hij nog niet. "Natuurlijk wil ik snel mijn goals gaan maken, maar ik voel me nu ook belangrijk in het spel dat we spelen", aldus De Jong, die in het verleden bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United mislukte. "Hoe lang is dat geleden? Ik was toen 21, 22 jaar. Ik heb het gevoel dat dit veel beter bij mijn past."

Bondscoach Ronald Koeman geeft bij Oranje De Jong de voorkeur boven Wout Weghorst. De Sevilla-spits wordt voornamelijk als pinchhitter gebruikt. "Ik weet wat mijn rol is bij Oranje. Uiteindelijk is het aan de bondscoach hoe hij wil spelen. Hij heeft zelf ook aangegeven dat hij in andere wedstrijden misschien een ander soort tactiek wil spelen met een ander soort spits. Vaak kom ik erin als het minder gaat. Dat heb ik geaccepteerd, maar ik wil ook altijd spelen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020