PSV concurreerde met FC Porto voor Bruma: "Hij ging twijfelen"

PSV concurreerde met FC Porto voor Bruma: "Hij ging twijfelen"

3 september 2019 – John de Jong heeft op Deadline Day teruggeblikt op de afgelopen transferperiode. De technisch manager van PSV sprak tijdens een vraaggesprek met supporters over onder meer de komst van Bruma, de interesse in Andrés Guardado en Alireza Jahanbakhsh en de situatie rond Gastón Pereiro.De Eindhovenaren trokken deze zomer een hoop nieuwe spelers aan, onder wie Bruma van RB Leipzig. "Dat was de lastigste", vertelt De Jong via de officiële clubkanalen. "Ik was al een tijd met hem en zijn management in gesprek. Aan het eind van het vorig seizoen eigenlijk al. Op een gegeven moment kregen we veel concurrentie, onder andere van FC Porto dat hem heel graag wilde overhalen", blikt De Jong terug.

"Zelfs toen wij al akkoord waren, bood Porto de speler nog meer geld. Hij ging twijfelen, niet eens zozeer daardoor, maar omdat hij graag weer bij het nationale team in beeld wilde komen. Samen met Peter Fossen (directielid PSV, red.) ben ik naar hem toegevlogen om hem te overtuigen. Gelukkig heb ik hem niet meer losgelaten en het vliegtuig ingesleurd", aldus de technisch manager met een knipoog.

Guardado en Jahanbakhsh
PSV versterkte de selectie onlangs met Kostas Mitroglou en Ritsu Doan. De Eindhovenaren hebben in de zomer ook aan bijvoorbeeld Andrés Guardado en Alireza Jahanbakhsh gedacht. "Er gaan heel veel hersenspinsels door mijn hoofd tijdens de window. Met Mark van Bommel filosofeer ik bijna dagelijks. Er zijn zoveel spelers waar ik aan denk, waar we lijntjes mee leggen."

Pereiro
Een speler die deze zomer mocht vertrekken bij PSV, was Gastón Pereiro. "Wij hadden een akkoord met Spartak Moskou. Gastón en zijn management besloten die stap niet te maken. In de herfst gaan we opnieuw met elkaar in gesprek", doelt De Jong op een verlenging van het contract.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020