Verrassende transfer Boere: "Ik had veel meer kunnen verdienen"

Verrassende transfer Boere: "Ik had veel meer kunnen verdienen"

3 september 2019 – Tom Boere heeft om sportieve redenen ervoor gekozen zijn loopbaan voort te zetten op het derde Duitse niveau. De 26-jarige spits had naar eigen zeggen elders veel meer kunnen verdienen, maar besloot maandag FC Twente te verruilen voor Bayer 05 Uerdingen. "Het belangrijkste is dat ik weer aan spelen toekom", aldus Boere tegenover Tubantia.Met zestien doelpunten had Boere afgelopen seizoen een aardige bijdrage aan het Twente's kampioenschap in de Eerste Divisie. De Enschedeërs hadden de spits in de Eredivisie echter niet meer nodig, waardoor hij ondanks een doorlopend contract mocht uitkijken naar een andere club. Op Deadline Day maakte Boere de overstap naar de nummer zeventien van de 3. Liga.

"Bij andere clubs, in andere landen, had ik veel en veel meer kunnen verdienen", zegt de aanvaller. "Maar geld is niet het belangrijkste. Ik wil voetballen en het liefst op een mooi podium. Dat is de Derde Bundesliga ook, vind ik. Uerdingen is slecht gestart, maar dat zegt me nu nog niet zo veel. Het seizoen is net begonnen. Ik speel dit seizoen tegen clubs als Kaiserslautern, Ingolstadt en Duisburg. Dat zijn echt grote clubs."

Boere stelt dat zijn nieuwe club ambitieus is en vertelt dat de trainer, Heiko Vogel, bij Bayern München FC Basel heeft gewerkt. "Hij wil aanvallend voetbal spelen. Dat de club nu laag staat is echt tegen de verwachtingen in. Ik zie het als een heel mooie, grote uitdaging, daar had ik wel oren naar. Nadat ik naar de mensen van Uerdingen had geluisterd, kreeg ik het gevoel dat dit wel eens een mooi project zou kunnen zijn. Ik denk ook dat de mentaliteit en speelstijl goed bij me passen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020

  3. donderdag 6 augustus 2020