UEFA start onderzoek naar Antwerp-fans én spelers

3 september 2019, 10:57

Antwerp wordt mogelijk flink gestraft voor de gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens het returnduel met AZ in de play-offs van de Europa League. De UEFA heeft een onderzoek ingesteld naar de wanordelijkheden in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Niet alleen het wangedrag van de fans, maar ook dat van de spelers wordt onderzocht.

De Belgische club greep vorige week naast een toegangsbewijs voor de groepsfase van de Europa League door voor eigen publiek met 1-4 te verliezen van AZ. De supporters van Antwerp dreigden in de verlenging het veld te bestormen, waardoor de wedstrijd even werd stilgelegd. De UEFA vervolgt Antwerp nu voor het gooien van voorwerpen op het veld, het afsteken van vuurwerk, ordeverstoring, het ophangen van een ongeoorloofd spandoek en het blokkeren van trappen.

Daarnaast zal het wangedrag van de spelers worden onderzocht door de Europese voetbalbond. Doelman Sinan Bolat lijkt zich de meeste zorgen te moeten maken: hij werd door scheidsrechter nadrukkelijk Anastasios Sidiropoulos nadrukkelijk vernoemd in het wedstrijdverslag. Bolat wordt beticht van het beledigen en lastigvallen van de arbiter. Hem hangt een schorsing van een aantal wedstrijden boven het hoofd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen