Deze transfers kwamen niet meer rond op Deadline Day

3 september 2019, 19:30   Bijgewerkt: 3 september 2019, 19:45

Met het verstrijken van de transferdeadline zit de roerige transferperiode erop. Onder meer Eden Hazard, Antoine Griezmann en Matthijs de Ligt kregen hun gewenste toptransfer, maar er zijn ook veel spelers die ondanks aanhoudende geruchten niet van club wisselden. FCUpdate.nl zet daags na Deadline Day een aantal transfers op een rij die niét rondkwamen.

Neymar

De speler om wie deze transferzomer het meest te doen was. Door te laat terug te keren van vakantie, probeerde Neymar een breuk met Paris Saint-Germain te forceren. De Braziliaan leek zijn zin te krijgen toen de Franse grootmacht bij monde van technisch directeur Leonardo aankondigde aan een vertrek van Neymar te willen meewerken. FC Barcelona en Real Madrid meldden zich in Parijs, maar de Spaanse clubs konden niet aan de eisen van PSG voldoen. De Neymar-soap zal de volgende transferperiode ongetwijfeld weer de kop opsteken.

Christian Eriksen

Net als Neymar wilde Christian Eriksen deze zomer dolgraag van club wisselen. In tegenstelling tot de Braziliaan maakte de Deense spelmaker zich niet onmogelijk bij zijn club. "Ik heb ongelooflijk veel respect voor alles wat bij Tottenham is gebeurd, maar ik heb aangegeven dat ik graag iets nieuws wil proberen", zei hij in juni. Eriksen werd vervolgens in verband gebracht met een overgang naar Real Madrid, Juventus en Paris Saint-Germain, maar een transfer kwam niet tot de grond. Over een jaar is Eriksen transfervrij en heeft hij de clubs voor het uitkiezen.

Donny van de Beek

Naast Neymar en Eriksen werd ook Donny van de Beek de voorbije maanden in verband gebracht met een overgang naar Real Madrid. Twee weken geleden maakte Erik ten Hag min of meer een einde aan alle speculaties door te stellen dat de 22-jarige middenvelder bij Ajax zou blijven. Draait Van de Beek weer een topseizoen in Amsterdam, dan is hij net zoals Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt onhoudbaar. Real Madrid drukte deze zomer niet door, maar in de Spaanse pers houdt men er rekening dat Van de Beek in 2020 alsnog de overstap maakt naar De Koninklijke.

Jan-Arie van der Heijden

Hij was weliswaar geen doelwit van Real Madrid, maar van Jan-Arie van der Heijden werd ook verwacht dat hij een transfer zou maken. De centrale verdediger liet zich deze zomer meerdere malen ontvallen dat hij zich richtte op een vertrek. Van der Heijden kreeg na de komst van Edgar Ié, George Johnston en Marcos Senesi toestemming om de Feyenoord te verlaten, maar een transfer kwam niet van de grond. Volgens Voetbal International wilde Istanbul Basaksehir de verdediger aanvankelijk uit zijn lijden verlossen, maar de interesse zette niet door.

Bruno Fernandes

Eén van de meest gewilde transferobjecten was ongetwijfeld Bruno Fernandes. De 24-jarige middenvelder is de Portugese competitie ontgroeid en werd aanvankelijk in verband gebracht met een overgang naar Manchester United. De Engelse grootmacht trok de portemonnee voor Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka en Daniel James, maar niet voor Fernandes. Tottenham Hotspur was ook in de race voor de begeerde Portugees en zelfs Real Madrid werd genoemd als mogelijke bestemming van Fernandes, die in elk geval de komende zes maanden nog 'gewoon' speler van Sporting is.

Paulo Dybala

Een Engels of Frans avontuur lag Paulo Dybala in het verschiet. De 25-jarige Argentijnse aanvaller had naar verluidt voor een transfer naar Manchester United of Tottenham Hotspur kunnen kiezen. Toen de Engelse transferdeadline op 8 augustus verstreek, was Dybala echter nog altijd eigendom van De Oude Dame. De Argentijn bleef in Turijn en kwam bijvoorbeeld tijdens de topper tegen Napoli (4-3 winst) als invaller binnen de lijnen. Wie weet kan Dybala zich nog onomstreden maken in Italië.

Victor Wanyama 

Het is een van de betere 'transferverhalen' van deze zomer. Het daadkrachtige Club Brugge wilde voor een stunt zorgen door Spurs-middenvelder Victor Wanyama naar België te halen. De fysiek sterke Afrikaan kon voor vijf jaar tekenen, maar van een overstap kwam het uiteindelijk niet. De reden, althans volgens Belgische media, is er een uit een stripboek. Wanyama vloog terug naar Kenia om goedkeuring van zijn familie te vragen, maar weigert na de zege van de familie om met een privéjet naar België te vliegen. Vervolgens willen én Wanyama, én Tottenham Hotspur meer geld zien en trekt Club de stekker uit de deal. 

Simon Moreno

Hier gaat bij de gemiddelde supporter geen belletje rinkelen, maar in Heerenveen hoopten ze juist dat de telefoon af zou gaan. Simon Moreno (Villareal) moest namelijk de nieuwe spits in Friesland worden. De selectie van Johnny Jansen huisvast namelijk maar een echte spits: Jens Odgaard kwam op huurbasis over van Sassuolo. En dat terwijl er een akkoord was met de Spaanse club en de spits zelf. Het probleem was dat Villareal de papieren niet op tijd in orde kreeg. Daardoor kwam alleen Alen Halilovic op de slotdag naar Friesland, maar blijft Jansen met een spitsenprobleem zitten.

Spitsenzoekend Feyenoord

Ook in Rotterdam werd stiekem gehoopt op de komst van een extra centrumspits. Nicolai Jørgensen is nog altijd geblesseerd en daarom moet Luciano Narsingh, normaliter een buitenspeler, het in de punt van de aanval zien te rooien. Niet ideaal, maar Jaap Stam kon ook op de slotdag geen spits verwelkomen. Wel kwam er een versterking voor de defensie: de 22-jarige Marcos Senesi werd aangetrokken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen