Ajax slijt miskoop Cassierra aan Portugese laagvlieger

Ajax slijt miskoop Cassierra aan Portugese laagvlieger

3 september 2019 – Ajax en Mateo Cassierra zijn van elkaar verlost. De Amsterdamse club heeft de 22-jarige Colombiaanse spits vlak voor het verstrijken van de transferdeadline verkocht aan CF Os Belenenses. Dat meldt Ajax dinsdagochtend via de officiële kanalen.Ajax nam Cassierra medio 2016 voor ongeveer 5,5 miljoen euro over van Deportivo Cali. Ondanks de hoge transfersom, brak de Colombiaan nooit door in Amsterdam. Cassierra speelde 34 wedstrijden in de hoofdmacht en was vijf keer trefzeker. Namens Jong Ajax scoorde hij 29 doelpunten in 46 duels.

Omdat Cassierra bij Ajax niet aan de bak kwam, werd hij vorig seizoen verhuurd aan FC Groningen. Ook in het noorden van het land kon hij geen potten breken: de spits kwam tot tien wedstrijden voor Groningen en keerde in de winterstop vervroegd terug. Vervolgens werd hij verhuurd aan het Argentijnse Racing Club.

Nu gaat Cassierra zijn geluk beproeven bij Belenenses, de huidige nummer zeventien van de Portugese competitie. Ajax meldt niet voor welk bedrag de Colombiaan de overstap maakt. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdammers in elk geval een doorvekooppercentage van veertig procent bedongen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 11 december 2019

  2. dinsdag 10 december 2019