Van Dijk nuchter onder mooie prijzen en steunt De Ligt

Van Dijk nuchter onder mooie prijzen en steunt De Ligt

3 september 2019 – Virgil van Dijk voelt zich vereerd om gekozen te worden tot de beste speler van Europa, maar probeert vooral nuchter te blijven onder de prijs. De verdediger, die ook nog in de race is voor de 'Wereldvoetballer van het Jaar', gaat niet naast zijn schoenen lopen. "Je kunt mij niet vergelijken met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo", relativeerde hij de prijs.Dat vertelt hij tegenover de NOS. "De uitreiking is goed gegaan en goed bevallen, speler van het jaar. Daar ben ik heel trots op", zei de captain van de Nederlanders eveneens. Op de vraag waarom hij zo nuchter blijft onder alle roem: "Dat is automatisch, dat gebeurt. Je hebt geen invloed op deze prijs, je moet elke week hard je best doen."

Voor nu telt er voor Van Dijk maar één ding: presteren met Oranje. "Vrijdag willen we voor de winst gaan, een goed resultaat halen. En de wedstrijd uit tegen Estland is gewoon een 'must win'-wedstrijd, zo simpel is het", beseft de captain van Oranje, die dan 'gewoon' weer naast Matthijs de Ligt staat in het centrum achterin.

Zijn collega kent een moeizame start bij Juventus, maar Van Dijk maakt zich geen enkele zorgen. "Matthijs moet gewoon rustig blijven. Niemand heeft gezegd dat het makkelijk zou worden. Hij is nog jong, maar ook zo volwassen al. Ik heb er alle vertrouwen in dat het allemaal goedkomt", aldus VVD. "Ik heb hem gezegd dat hij zich er niet druk om moet maken. Hij hoeft zich ook niet te bewijzen of zo. Hij moet gewoon zijn ding doen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 september 2019

  2. zaterdag 14 september 2019