Paris Saint-Germain verlost Internazionale eindelijk van Icardi

Paris Saint-Germain verlost Internazionale eindelijk van Icardi

2 september 2019 – Internazionale en Mauro Icardi zijn van elkaar verlost. De Argentijnse spits vertrekt op huurbasis naar Paris Saint-Germain. Tevens beschikt PSG over een optie tot koop. Om straks nog wat aan Icardi over te houden heeft Inter zijn contract tegelijkertijd verlengd tot medio 2022. Beide clubs bevestigen de transfer.Volgens Sky Italia neemt PSG alle financiën voor zijn rekening. De Parijzenaars betalen naar verluidt een huursom van vijf miljoen en kunnen zij hem na dit seizoen voor 65 miljoen euro overnemen van Internazionale. PSG betaalt dit seizoen zijn jaarsalaris van zeven miljoen plus bonussen. Wanneer de Fransen de clausule activeren, stijgt zijn jaarsalaris naar tien miljoen euro.

Icardi bewees in het shirt van Inter een uitstekend neusje voor de goal te hebben. In 219 wedstrijden scoorde hij maar liefst 124 doelpunten. Maar in het afgelopen half jaar maakte Icardi zich onmogelijk. Zijn aanvoerdersband werd afgenomen en toenmalig trainer Luciano Spalletti zette hem uit de selectie. In de voorbereiding op dit seizoen werd al gauw duidelijk dat Antonio Conte het probleemkind ook niet nodig had.

Icardi wilde echter niets van een vertrek weten. Onder andere Napoli, AS Monaco en Juventus werden genoemd als nieuwe club. Maar de Zuid-Amerikaan bleef zeggen dat hij bij Inter wilde blijven. Op Deadline Day heeft hij alsnog eieren voor zijn geld gekozen. PSG wilde aanvallende versterking, omdat Kylian Mbappé en Edinson Cavani een paar weken buitenspel staan.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 24 september 2020

  2. woensdag 23 september 2020

  3. dinsdag 22 september 2020