De Ligt: "Zijn gelukkig vijftig wedstrijden in een seizoen"

De Ligt: "Zijn gelukkig vijftig wedstrijden in een seizoen"

2 september 2019 – Dat het begin van Matthijs de Ligt bij Juventus niet super is, is een understatement. De verdediger maakte afgelopen zaterdag zijn basisdebuut tegen Napoli (4-3 winst), maar zag er bij de drie tegengoals niet goed uit. Hj vindt het daardoor lekker om bij Oranje te komen.Dat hij matig speelde tegen Napoli, weet hij zelf ook. "Het liefst speel je goed, maar ja, dat gebeurt in het voetbal", vertelt de verdediger aan de NOS. "Er zijn gelukkig in een seizoen rond de vijftig wedstrijden. De eerste was misschien niet de beste, laten we de volgende beter maken", is hij nuchter.

?De Ligt heeft de afgelopen jaren weinig echte tegenslagen gekend. Dat zijn overstap naar Juventus nog wat moeizaam is, vindt hij niet gek. "Het is logisch dat je aan bepaalde dingen moet wennen als je van Ajax naar een ander land gaat, dat realiseer ik mezelf ook heel goed. Ik doe mijn best zo snel mogelijk te settelen, me de voetbalcultuur eigen te maken en dan te presteren." Hij weigert echter om zichzelf in de out te praten. "Ik weet niet of je al van een dipje kan spreken, dat kan over een wedstrijd of tien. Na een klein stapje omlaag kun je een stap omhoog zetten."

De Ligt kwam maandag terug in Nederland, om met zich met Oranje te richten op de aanstaande interlands tegen Duitsland en Estland. "Het is een moment om je even te focussen op andere dingen en weer tot rust te komen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 september 2019

  2. zaterdag 14 september 2019