Heracles Almelo haalt Cijntje, Fortuna huurt Cox van Brighton

Heracles Almelo haalt Cijntje, Fortuna huurt Cox van Brighton

2 september 2019 – Heracles Almelo haalt Jeremy Cijntje (foto) naar de Eredivisie. De 21-jarige buitenspeler komt over van FC Dordrecht. Ook Fortuna Sittard heeft zich versterkt. Linksback George Cox wordt dit seizoen gehuurd van Brighton & Albion Hove. Tevens bereikten de Limburgers een optie tot koop.Cijntje tekende voor drie seizoenen in Almelo, met de optie voor een extra seizoen. Met voegt Heracles aanvallende impulsen toe aan de selectie. Hij doorliep de hele jeugdopleiding van Dordrecht. In de hoofdmacht scoorde Cijntje elf keer in 45 officiële duels. "Hij is snel, sterk en heeft scorend vermogen. Jeremy is jong en heeft bij FC Dordrecht bewezen belangrijk te zijn voor het team", zegt technisch manager Tim Gilissen op het clubkanaal van Heracles. "Bij ons kan hij zich verder ontwikkelen op Eredivisieniveau."

Fortuna
De aanwinst van Fortuna komt uit de academie van Brighton. Tot een debuut in het vlaggenschip kwam het nooit. Afgelopen half jaar speelde hij op huurbasis in de Engelse League Two voor Northampton Town. Dit seizoen gaat de 21-jarige Engelsman zijn geluk beproeven in de Eredivisie.

"George is een talentvolle verdediger die aankomend seizoen de kans krijgt om zich bij ons te bewijzen", aldus technisch manager Sjoerd Ars op de website van Fortuna. "Hij is een typische Engelse back met een enorme drive naar voren. Hij geeft ons een extra optie op de linksback positie en we zijn erg benieuwd hoe hij zich dit jaar verder door gaat ontwikkelen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020

  3. zondag 20 september 2020