Vitesse verkoopt begeerde Karavaev op slotdag aan Zenit

Vitesse verkoopt begeerde Karavaev op slotdag aan Zenit

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 september 2019 – Het had er alle schijn van dat Vyacheslav Karavaev ondanks vele interesse bij Vitesse zou blijven, maar de Arnhemmers hebben hem in het zicht van de haven toch verkocht. De 24-jarige verdediger vertrekt naar Zenit Sint-Petersburg in zijn thuisland. Naar verluidt is er acht miljoen euro met de transfer gemoeid.

De 24-jarige vleugelverdediger kan zich door zijn transfer opmaken voor Champions League-voetbal, aangezien Zenit in het hoofdtoernooi zit. Karavaev speelde sinds 2017/2018 voor Vitesse, dat hem destijds overnam van Sparta Praag. In anderhalf jaar speelde hij nagenoeg alle duels voor de Arnhemmers. "Ik ben Vitesse enorm veel dank verschuldigd. Bij Vitesse heb ik gigantische stappen gezet in mijn loopbaan. Ik ben in beeld gekomen bij het nationale elftal van Rusland en dankzij mijn anderhalf jaar in Arnhem heb ik een toptransfer afgedwongen. Ik kijk met bijzonder veel plezier terug op mijn tijd in Nederland en wil iedereen binnen en rondom de club daarvoor bedanken", zegt hij.

Technisch directeur Mo Allach verkoopt op de slotdag dus een belangrijke basiskracht, maar meldt dat Zenit hem geen andere optie liet. "Het is een last-minute transfer, maar we zijn niet in de financiële positie om een dergelijk substantieel bod af te wijzen. Kara heeft zich bij ons geweldig gemanifesteerd. Als beloning heeft hij een transfer afgedwongen naar Zenit, een topclub waarmee hij ook nog eens in de UEFA Champions League uit gaat komen. Het tekent eens te meer dat Vitesse voor talentvolle spelers een ideale club kan zijn om verder te ontwikkelen."

gerelateerd