Cambuur en NEC halen Antonia en Velikonja terug naar Nederland

2 september 2019, 17:23

Zowel SC Cambuur als NEC Nijmegen heeft maandag op Deadline Day een nieuwe aanvaller vastgelegd. Het gaat om spelers die Eredivisie-ervaring hebben. Cambuur versterkt de selectie met Jarchinio Antonia, terwijl NEC aan de haal gaat met Etien Velikonja.

Cambuur was al langere tijd op zoek naar een nieuwe buitenspeler en heeft die op de slotdag dus gevonden. De 28-jarige vleugelspeler komt transfervrij over van AEL Limassol en tekent, onder voorbehoud van een goede medische keuring, voor twee jaar. Eerder speelde de international van Cyprus voor onder meer Go Ahead Eagles en FC Groningen. "Dit was er eentje van de lange adem, maar we zijn vooral heel blij dat het alsnog is gelukt", zegt technisch manager Foeke Booy. "Jarchino zijn staat van dienst spreekt voor zich en met zijn snelheid, diepgang en creativiteit is het een speler die altijd voor gevaar zorgt. Dat zijn de precies de kwaliteiten die we graag nog aan onze selectie wilden toevoegen en hiermee heeft de staf ook voorin meerdere wapens om uit te kiezen."

NEC trekt Velikonja aan

Ook NEC heeft een nieuwe aanvaller aangetrokken. Etien Velikonja tekent voor één jaar, met de optie op een extra seizoen. Hij is de vervanger van Sven Braken. De Sloveen speelde in Nederland eerder bij Willem II. "Met de komst van Etien verzekeren we ons van de komst van een echte karakterspeler'', aldus Wilco van Schaik. "Etien is een doelpuntenmaker die met name op 9 speelt, maar ook op andere posities uit de voeten kan. Met zijn ervaring uit diverse landen waarin hij gespeeld heeft en het feit dat hij Nederland al kent verwachten wij dat hij er direct zal staan. Wij wensen Etien veel succes bij NEC en kijken uit naar een prettige samenwerking."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen