Dest: "Ik ben nog nooit geselecteerd door de KNVB"

2 september 2019, 15:41

De opmars van Sergino Dest bij Ajax is dit seizoen een zeer opvallende ontwikkeling bij de Amsterdammers. De achttienjarige rechtsback heeft zich razendsnel in het eerste elftal geknokt en is inmiddels geselecteerd voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten. Van de KNVB hoorde hij niets.

Dest is opgegroeid in Almere als zoon van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder. Hij speelde al veel jeugdinterlands voor de VS kan de komende periode zijn debuut maken in de hoofdmacht tijdens de oefenduels met Mexico en Uruguay. "Ik heb nog nooit voor een vertegenwoordigend Nederlands elftal gespeeld. Ik ben nooit geselecteerd ook. Wél voor de VS. En met de KNVB heb ik ook geen contact over dit onderwerp", vertelt hij aan Het Parool.

De verdediger weet dat hij dit seizoen indruk maakt in Amsterdam. "Het gaat snel", zegt Dest, die zondag in de basis begon tegen Sparta (1-4 winst). "Maar helemaal verrast ben ik niet. Ik heb tegen mijn beste vrienden een tijdje geleden gezegd: ik ga dit ­seizoen mijn debuut maken. Dat is moeilijk bij Ajax, want het niveau is heel hoog en de club haalt ook heel goede spelers van andere clubs en uit het buitenland. Maar ik heb veel vertrouwen in mezelf en in de kansen die je hier krijgt. Als je talent hebt en keihard werkt, is het nog steeds mogelijk voor een jeugdspeler van Ajax om het eerste elftal te halen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen