Heerenveen heeft Vietnamees Van Hau definitief binnen

Heerenveen heeft Vietnamees Van Hau definitief binnen

2 september 2019 – Doan Van Hau is maandagmiddag in het Abe Lenstra gespresenteerd als nieuwe aanwinst van sc Heerenveen. De twintigjarige verdediger van Vietnam komt op huurbasis over van Hanoi FC. In de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen. Van Hau is om zowel sportieve als commerciële redenen een interessante aanwinst voor Heerenveen.De Friese formatie kon aanvankelijk het loon van Van Hau niet betalen, maar de commerciële afdeling heeft een deal gesloten in Vietnam: Heerenveen heeft geen huursom en geen loon te betalen. Mogelijk krijgt de Eredivisionist een Vietnamees bedrijf als hoofdsponsor. De Friezen krijgen in elk geval geen investeerder of aandeelhouder.

"We zijn er trots op dat we Doan aan onze selectie kunnen toevoegen", aldus technisch manager Gerry Hamstra via de officiële clubkanalen. "Deze transfer was echter niet mogelijk geweest zonder de inspanningen van onze commerciële afdeling. Iedereen weet dat wij niet zomaar een speler van buiten de EU kunnen halen, maar als club zijn we er in geslaagd om een goede deal te sluiten waardoor zijn komst mogelijk bleek.

"We hebben hem uitgebreid bekeken, persoonlijk gesproken en zijn daarbij overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten. Daarom hebben we in de deal ook een optie tot koop bedongen zodat ook een langer verblijf tot de mogelijkheden behoort. Deze transfer is het resultaat van goed teamwork binnen alle geledingen van de organisatie", besluit Hamstra.

Halilovic
Na de komst van Van Hau is Heerenveen waarschijnlijk nog niet uitgewinkeld op de transfermarkt. De Friezen hopen zich te versterken met voormalig toptalent Alen Halilovic. De Kroatische middenvelder speelt op dit moment bij Standard Luik, dat hem huurt van AC Milan. In Italië wordt al dat de middenvelder op huurbasis aan de slag gaat in Heerenveen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 20 september 2019

  2. donderdag 19 september 2019