Kluivert: "Voor Oranje meld ik me met alle liefde om vijf uur"

Kluivert: "Voor Oranje meld ik me met alle liefde om vijf uur"

2 september 2019 – Door de afmelding van Steven Bergwijn is Justin Kluivert opgeroepen voor de komende interlands van het Nederlands elftal. Toen bondscoach Ronald Koeman hem belde, twijfelde hij geen moment. De KNVB regelde een vliegticket voor de twintigjarige buitenspeler, die in alle vroegte op het vliegtuig stapte."Voor Oranje meld ik me met alle liefde om vijf uur in de ochtend op de luchthaven", aldus Kluivert tegenover De Telegraaf. De aanvaller stond zondagavond nog negentig minuten op het veld bij de Romeinse derby tussen Lazio en AS Roma. De aanvaller zegt het voorbije jaar zowel binnen als buiten de lijnen stappen te hebben gemaakt. "Ik ben als jonge jongen in recordtijd volwassen geworden. En qua fysieke inhoud is het ongelooflijk. Ik voel me sneller, fitter en sterker. En ik zie het spel ook nog wat beter."

Kluivert speelde ongeveer een jaar geleden zijn laatste wedstrijd voor Oranje. ",Het voelt goed om na een korte onderbreking weer terug te zijn bij het Nederlands elftal, want daar in spelen, is waar je als jonge jongen van droomt. Jong Oranje is fijn, maar dit is waar ik het écht voor doe. Dus was het ook geen moeilijke keuze en gelukkig kon de KNVB nog snel een ticket voor me regelen."

De oud-Ajacied heeft als doel om met Oranje mee te gaan naar het EK van volgend jaar. Dat hij er tegen Duitsland en Estland bij is, is in elk geval een stap in de goede richting. "Of ik op speeltijd tegen Duitsland of Estland reken? Ik zie het wel, laat alles op me afkomen. Maar ik ben er klaar voor en kijk ernaar uit om te gaan trainen en de jongens weer te zien."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020