Van Dijk bij de laatste drie, Ten Hag overleeft de schifting niet

2 september 2019, 12:51   Bijgewerkt: 2 september 2019, 13:13

Virgil van Dijk is samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de laatste overgebleven kandidaat voor het winnen van de titel 'Wereldvoetballer van het Jaar'. Erik ten Hag is niet langer in de race voor de prijs 'Trainer van het Jaar'. De coach heeft de laatste schifting niet overleefd: Pep Guardiola, Jürgen Klopp en Maurico Pochettino zijn de genomineerd. Voor de vrouwen is er meer succes op het Nederlandse gebied.

Dat heeft de FIFA bekend gemaakt. Sarina Wiegman (vrouwelijke coach), Sari van Veenendaal (keepster) en de Oranje-fans (op het WK in Frankrijk) zitten wel bij de laatste genomineerden voor de awards. Aan de mannenkant is alleen Virgil van Dijk genomineerd bij de laatste drie, waardoor onder andere Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt naast een de prijs grijpen. Ook Eden Hazard, Harry Kane, Kylian Mbappé, Sadio Mané en Mohamed Salah vielen af. Vorig seizoen won Luka Modric de prijs. 

Recentelijk won de aanvoerder van het Nederlands elftal de prijs voor beste speler van Europa, waar Frenkie de Jong beste middenvelder werd. Messi, die samen met Ronaldo bij die prijs achter Van Dijk eindigde, is niet alleen gekozen tot mogelijk de beste speler ter wereld, ook zit hij bij de laatste drie genomineerden van de Puskas-award, de prijs voor mooiste treffer. Zijn vrije trap van tegen Juventus verdiende een nominatie: Daniel Zsori en Juanfer Quintero zijn de andere kanshebbers op de eervolle award.

Nederlanders die het niet hebben gered

De Nederlanders die genomineerd waren in alle categorieën, maar niet zijn opgenomen in de laatste schifting zijn: Vivianne Miedema (beste speelster), Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong (beiden beste speler), Erik ten Hag (beste coach). Voor hen komt er geen vervolg aan de eervolle eerste nominatie. Ten Hag was Bert van Marwijk en Louis van Gaal de derde Nederlander ooit die werd genomineerd. 

De genomineerden:

Speler van het Jaar

Messi

Ronaldo

Van Dijk

Keeper van het Jaar

Alisson 

Ter Stegen

Ederson 

Puskas Award

Lionel Messi

Daniel Zsori

Juanfer Quintero

Beste coach

Pep Guardiola

Jürgen Klopp

Mauricio Pochettino

Beste vrouwelijke speelsters

Lucy Bronze

Alex Morgen

Megan Rapinoe

Beste coach (bij vrouwen)

Jill Ellis

Phil Neville

Sarina Wiegman

Beste keepster

Hedvig Lindahl

Christiane Endler

Sari van Veenendaal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen