Van Dijk bij de laatste drie, Ten Hag overleeft de schifting niet

Van Dijk bij de laatste drie, Ten Hag overleeft de schifting niet

2 september 2019 – Virgil van Dijk is samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de laatste overgebleven kandidaat voor het winnen van de titel 'Wereldvoetballer van het Jaar'. Erik ten Hag is niet langer in de race voor de prijs 'Trainer van het Jaar'. De coach heeft de laatste schifting niet overleefd: Pep Guardiola, Jürgen Klopp en Maurico Pochettino zijn de genomineerd. Voor de vrouwen is er meer succes op het Nederlandse gebied.Dat heeft de FIFA bekend gemaakt. Sarina Wiegman (vrouwelijke coach), Sari van Veenendaal (keepster) en de Oranje-fans (op het WK in Frankrijk) zitten wel bij de laatste genomineerden voor de awards. Aan de mannenkant is alleen Virgil van Dijk genomineerd bij de laatste drie, waardoor onder andere Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt naast een de prijs grijpen. Ook Eden Hazard, Harry Kane, Kylian Mbappé, Sadio Mané en Mohamed Salah vielen af. Vorig seizoen won Luka Modric de prijs. 

Recentelijk won de aanvoerder van het Nederlands elftal de prijs voor beste speler van Europa, waar Frenkie de Jong beste middenvelder werd. Messi, die samen met Ronaldo bij die prijs achter Van Dijk eindigde, is niet alleen gekozen tot mogelijk de beste speler ter wereld, ook zit hij bij de laatste drie genomineerden van de Puskas-award, de prijs voor mooiste treffer. Zijn vrije trap van tegen Juventus verdiende een nominatie: Daniel Zsori en Juanfer Quintero zijn de andere kanshebbers op de eervolle award.

Nederlanders die het niet hebben gered
De Nederlanders die genomineerd waren in alle categorieën, maar niet zijn opgenomen in de laatste schifting zijn: Vivianne Miedema (beste speelster), Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong (beiden beste speler), Erik ten Hag (beste coach). Voor hen komt er geen vervolg aan de eervolle eerste nominatie. Ten Hag was Bert van Marwijk en Louis van Gaal de derde Nederlander ooit die werd genomineerd. 

De genomineerden:
Speler van het Jaar
Messi
Ronaldo
Van Dijk

Keeper van het Jaar
Alisson 
Ter Stegen
Ederson 

Puskas Award
Lionel Messi
Daniel Zsori
Juanfer Quintero

Beste coach
Pep Guardiola
Jürgen Klopp
Mauricio Pochettino

Beste vrouwelijke speelsters
Lucy Bronze
Alex Morgen
Megan Rapinoe

Beste coach (bij vrouwen)
Jill Ellis
Phil Neville
Sarina Wiegman

Beste keepster
Hedvig Lindahl
Christiane Endler
Sari van Veenendaal

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 4 augustus 2020

  2. maandag 3 augustus 2020

  3. zondag 2 augustus 2020