Fortuna handelt met Juventus en huurt Nederlands talent

Fortuna handelt met Juventus en huurt Nederlands talent

2 september 2019 – Fortuna Sittard heeft de rest van het seizoen de beschikking over Leandro Fernandes. De Nederlands-Angolese middenvelder wordt gehuurd van Juventus, waar hij nog beschikt over een contract tot de zomer van 2022. Zijn overgang naar Fortuna betekent voor Fernandes een terugkeer op de Nederlandse velden.De jonge middenvelder speelde in de opleiding van NEC en PSV. In januari 2018 verruilde Fernandes de Eindhovense club voor Juventus, waarvoor hij zijn officiële debuut (nog) niet maakte. Bij Fortuna hoopt de nieuweling veel speelminuten te maken. "Als je de kans krijgt dat op het hoogste niveau in Nederland te doen dan is dat een geweldige optie op deze leeftijd. Bij Fortuna Sittard biedt de technische staf jonge spelers kansen en er wordt veel aandacht besteed aan hun ontwikkeling. Ik hoop dat we dit seizoen als een hecht team wedstrijden gaan winnen. Want daar draait het natuurlijk uiteindelijk om", zegt hij via de clubkanalen.

Volgens technisch manager Sjoerd Ars is Fernandes een speler die voor zijn leeftijd fysiek goed is ontwikkeld en zich bij Fortuna wil doorontwikkelen. Assistent-trainers Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht werkten bij PSV eerder samen met de middenvelder. "Vergeleken met zijn periode bij PSV is Leandro in de afgelopen jaren volwassener geworden. In Italië is hij als teamspeler gegroeid en heeft hij laten zien dat hij zich kan aanpassen. Hij heeft het vermogen om in kleine ruimtes snel oplossingen te vinden. We kunnen zijn creativiteit goed gebruiken op het middenveld", aldus Hofland.

Fernandes is mogelijk niet de enige speler die Fortuna op Deadline Day gaat presenteren. Volgens 1Limburg is de Eredivisionist nog bezig met de komst van twee spelers.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020