ErediVisie: Fitesse, Ihattaren en Grimmig langs de lijn in Waalwijk

ErediVisie: Fitesse, Ihattaren en Grimmig langs de lijn in Waalwijk

2 september 2019 – De laatste speelronde voor de interlandperiode was een relatief rustige. Geen grote uitschieters, weinig extremen. Gelukkig was er wel weer genoeg om over na te praten: in Arnhem is men behoorlijk fit, in Waalwijk was de sfeer langs de zijlijn grimmig, FC Groningen lijkt terug bij af en PSV'er Mohammed Ihattaren bleef ondanks alles heel erg rustig. In onze wekelijkse rubriek ErediVisie blikken we terug op afgelopen weekend.Fitesse
Met wedstrijden tegen Ajax en AZ had vrijwel niemand in Arnhem gedacht dat Vitesse na vijf duels bovenaan zou staan. Zeker niet in de wetenschap dat sterkhouders Thulani Serero en eerder al Martin Ødegaard en Jake Clarke-Salter waren vertrokken en de voorbereiding bijzonder stroef verliep. Vooralsnog gaat het goed met de ploeg van Leonid Slutsky, die opvallend fit lijkt gezien de timing van de goals. Tegen AZ vielen twee treffers in blessuretijd (eerste en tweede helft), maar sowieso veel scoort Vitesse vaker in de tweede helft. Tachtig procent van de Arnhemse goals vielen namelijk pas na de thee dit seizoen: heeft dat (ook) met fitheid te maken?

FC Groningen terug bij af?
Het wil nog niet echt vlotten bij FC Groningen. De Trots van het Noorden ging zaterdag met 1-2 onderuit tegen Heracles Almelo en bezet met vier punten uit vier wedstrijden de veertiende plaats in de Eredivisie. Het spel was tegen de Heraclieden niet om over naar huis te schrijven en er waren opvallend veel lege stoeltjes in het Hitachi Stadion. De slechte start, het zwakke spel en de halflege tribunes doen sterk denken aan vorig seizoen, toen de Groningers pas na de winterstop opleefden. Toen kende de selectie van trainer Danny Buijs met Mimoun Mahi en Ritsu Doan echter wel twee spelers met absolute meerwaarde. Hun opvolgers lopen misschien al rond in het noorden, maar zijn nog niet opgestaan. Is Groningen terug bij af? Het is iets te vroeg om die conclusie al te trekken, maar de voortekenen zijn in elk geval niet goed.

Fred Grimmig
De kritiek op PSV-coach Mark van Bommel van RKC Waalwijk-trainer Fred Grim was na de 1-3 nederlaag van zijn ploeg niet mals. Hij vond dat de coach wel heel nadrukkelijk aan het zeuren was bij de arbiter om een rode RKC-kaart. "Er gebeuren dingen langs de zijlijn waarvan ik vind dat je dat niet hoeft te doen als je bij een topclub zit", zei de RKC-coach grimmig. Wie denkt dat het komt omdat RKC onderaan staat, heeft niet (helemaal) gelijk: na de 1-0 voor zijn elftal stond de coach ook niet bepaald te springen. Fred was duidelijk een beetje grimmig zondagavond. Wellicht helpt het als zijn elftal meer punten gaat pakken: iets dat gezien het veldspel goed denkbaar is.

Ihattaren houdt het hoofd koel
Zowel de Nederlandse als Marokkaanse voetbalbond trekt aan hem, maar Mohammed Ihattaren houdt het hoofd koel. De zeventienjarige middenvelder besloot afgelopen week een beslissing over zijn toekomst als international voor zich uit te schuiven en zich voorlopig te focussen op PSV. En dat lukt, want de nog altijd maar zeventienjarige Ihattaren is al weken belangrijk voor zijn club. Tegen RKC Waalwijk gaf het toptalent de voorzet waaruit de 1-1 viel. Paul Quasten maakte een eigen doelpunt, maar anders had Donyell Malen de bal wel binnengeprikt. Het was voor Ihattaren alweer de vierde wedstrijd op rij dat hij direct betrokken was bij een doelpunt. Zeventien jaar, in het middelpunt van de aandacht staan en je dan nóg niet van de wijs laten brengen: Ihattaren is nu al een grote jongen.

Afgeschreven spelers van waarde
De transferwindow is nog gaande, maar voor alle spelers die vandaag niet vertrekken maar wel weg moeten of willen, is er na dit weekend nog hoop. Django Warmerdam mocht vertrekken van FC Groningen, maar scoorde dit weekend als basisspeler tegen Heracles Almelo. Vitessenaar Julian Lelieveld zat op een dood spoor, maar blonk uit tegen AZ en Shaquille Pinas was persona non-grata vorig jaar bij ADO Den Haag, werd gekozen tot matchwinner tegen VVV-Venlo. Verder kwamen ook onder anderen Amadou Ciss tot speelminuten: hij mocht deze zomer weg, maar waren nu weer van waarde. Het kan verkeren in de voetballerij...

En dan nog even dit...

Weet Bijen

Prima start of toch niet?

Rapper Donny

  

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020