Utrecht verhuurt Bergström aan Basel met optie tot koop

Utrecht verhuurt Bergström aan Basel met optie tot koop

2 september 2019 – FC Utrecht neemt in elk geval tijdelijk afscheid van Emil Bergström. De centrale verdediger wordt komend jaar verhuurd aan FC Basel, dat bovendien een optie tot koop heeft opgenomen voor de Zweed. Hij kwam vorige zomer met grote verwachtingen transfervrij naar de Domstad, mar heeft die niet kunnen inlossen. Door de koopoptie kan Utrecht zelf nog wat aan hem verdienen. "Emil heeft vorig seizoen minder speelminuten gemaakt dan hij had gehoopt en is ook op dit moment geen basisspeler in Utrecht. Daarop heeft hij te kennen gegeven graag naar een club te gaan waar er voor hem meer perspectief op speelminuten is", legt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam uit. "Door de positieve ontwikkeling van de zelf opgeleide centrale verdedigers Tommy St. Jago en Christopher Mamengi alsmede de aanwezigheid van ervaren kracht Mark van der Maarel in de selectie waren wij in staat mee te denken met Emil."

Justin Hoogma (gehuurd) en Willem Janssen vormen momenteel het verdedigende koppel achterin bij de ploeg van John van den Brom. Zuidam: "We hebben met FC Basel overeenstemming bereikt en zijn tevreden over de huurvoorwaarden. Wij wensen Emil veel succes dit seizoen in de Super League." Eerder speelde Bergström in Zwitserland namens Grasshoppers, voor wie hij ruim vijftig duels speelde.

De drievoudig international van Zweden kwam verder uit voor Rubin Kazan en Djurgårdens IF. In de Domstad heeft hij nog een contract tot en met 2021, maar ondanks dat zijn komst vorig seizoen 'een stunt' werd genoemd, lijkt de kans klein dat hij zijn contract uitdient bij Utrecht.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 17 september 2019

  2. maandag 16 september 2019