Kluivert vervangt geblesseerde Bergwijn bij Nederlands elftal

2 september 2019, 09:30

Steven Bergwijn heeft zich afgemeld bij Ronald Koeman voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft Justin Kluivert opgeroepen als vervanger van de PSV-aanvaller. Dat meldt de KNVB maandagochtend.

Na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-3 voor PSV) werd al duidelijk dat Bergwijn zich mogelijk zou moeten afmelden voor de duels met Duitsland en Estland. Eerder meldde Stefan de Vrij zich al af bij de bondscoach. Koeman koos er toen niet voor om een vervanger op te roepen voor de verdediger van Inter.

Kluivert zat niet bij de voorselectie voor het Nederlands elftal, maar tussen de afvallers (Marco Bizot, Terence Kongolo, Wout Weghorst, Hans Hateboer en Donny van de Beek) zat geen buitenspeler. De aanvaller van AS Roma was wel opgeroepen voor Jong Oranje, maar mag zich nu melden bij het keurkorps van Koeman. Kluivert startte in het huidige seizoen beide competitiewedstrijden van Roma als basisspeler. In totaal speelde de oud-Ajacied twee interlands, waarvan de laatste een jaar geleden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen