Van Hanegem: "De Ligt en De Jong gaan 't in Hamburg laten zien"

2 september 2019, 08:22

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn moeizaam begonnen aan hun buitenlandse avonturen. De Golden Boy kende een zeer matig officieel debuut bij Juventus en De Jong heeft zijn draai nog niet gevonden bij FC Barcelona. Willem van Hanegem maakt zich echter geen zorgen over het voormalig Ajax-duo, vertelt hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Geloof me, De Ligt en Frenkie de Jong gaan het vrijdag in Hamburg laten zien", doelt De Kromme op de EK-kwalificatie tussen Duitsland en Oranje van aanstaande vrijdag. "Maar laat ze alsjeblieft niet denken dat ze iets moeten bewijzen. Dat hebben ze al lang gedaan. Maar ook met die jongens in vorm, kun je dus verliezen van Duitsland. Dan moeten we er staan tegen Estland en Noord-Ierland. Plaatsing afdwingen en voor de Europese titel gaan. Dat kan met deze groep. En dan graag excuses van al die betweters die vonden dat we bij Duitsland moesten kijken, die vonden dat we urenlang het krachthonk in moesten. En die vonden dat zelfs IJsland beter was. Ze snapten er helemaal niks van."

Van Hanegem gaat er vrijdag 'echt' voor zitten. "Ik ben heel blij dat Donyell Malen is opgeroepen", aldus Van Hanegem. "Toen hij net bij Jong Oranje zat, kreeg Richairo Zivkovic een keer de voorkeur. Dat was in oktober 2018 en ik verbaasde mij erover in mijn column. Want Malen, dat kon je zien, zou een topspeler kunnen worden en Zivkovic zeker niet. Met Malen komen er nog veel meer veelbelovende spelers door en we hadden al veel topspelers bij Oranje."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen