Bale helpt Real Madrid aan punt, maar pakt ook rood

Bale helpt Real Madrid aan punt, maar pakt ook rood

1 september 2019 – Dankzij Gareth Bale is Real Madrid ontsnapt aan de eerste competitienederlaag. Door twee doelpunten van de Welshman hielden de Madrilenen een punt over hun bezoek aan Villarreal: 2-2. Bale eiste ook nog een negatieve hoofdrol voor zich op door in blessuretijd een rode kaart te pakken.Sergio Ramos bracht Real Madrid vroeg in de problemen. De verdediger verloor de bal op eigen helft en dat werd afgestraft door Villarreal. Gerard Moreno schoot raak in de rebound van de poging door Karl Toko Ekambi. Daarvoor moest de VAR er nog wel aan te pas komen om het doelpunt goed te keuren.

Daarna werd Real sterker en sterker. Door alle kansen was de gelijkmaker een kwestie van tijd. Die nam Bale in de slotseconden van de eerste helft voor zijn rekening. De aanvaller, die aanvankelijk mocht vertrekken van Zinedine Zidane, tikte van dichtbij binnen. Ook de Madrileense voorsprong hing in de lucht, maar Real maakte het zichzelf enorm moeilijk door slordig om te springen met alle mogelijkheden. Villarreal stond lange tijd met de rug tegen de muur en toch viel de goal weer aan de andere kant. Bij het ingaan van het laatste kwartier tikte Moi Gomez van dichtbij binnen.

Villarreal leefde plotseling weer op en leek Real de eerste competitienederlaag te bezorgen. Maar daar stak Bale een stokje voor. Voor hem eindigde het duel nog in mineur door in extra tijd zijn tweede gele kaart te pakken. Voor Real is het puntenverlies bij Villarreal al wel het tweede van dit seizoen. De Koninklijke gaat de interlandperiode in met één zege en twee remises, terwijl stadsgenoot Atlético Madrid nog foutloos is.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 september 2019

  2. zaterdag 14 september 2019