Anderlecht weet eindelijk te winnen, Vlap krijgt rol als invaller

Anderlecht weet eindelijk te winnen, Vlap krijgt rol als invaller

1 september 2019 – Anderlecht heeft na zes wedstrijden eindelijk de eerste competitiezege binnen. Paars-wit won zondagavond in eigen huis met 1-0 van Standard Luik. Michel Vlap (op archiefbeeld) zal gemengde gevoelens overhouden aan de eerste drie punten. De Fries begon samen met PSV-huurling Derrick Luckassen op de bank. Na 35 minuten mocht hij alsnog aantreden om de geblesseerde Pieter Gerkens te vervangen.Vincent Kompany deed helemaal niet mee. De speler/coach raakte vorige week geblesseerd en moet ook de interlandperiode met België laten schieten. Ook Sandler viel uit in de vorige wedstrijd van Anderlecht, maar hij kon wel gewoon spelen. Opvallend was de basisplaats van Alexis Saelemakers. Hij speelde tot dusver nog geen minuut. Het vertrouwen betaalde hij volledig terug door het enige doelpunt van de avond te maken.

Saelemakers kwam door een haarfijn hakje voor doelman Arnaud Bodart te staan. Met een puntertje naar de verre hoek liet hij de sluitpost vaan Luik kansloos. Een paar minuten later kwam Vlap Gerkens vervangen. De middenvelder luisterde zijn entree bijna op met een doelpunt. Op aangeven van Saelemakers had Vlap moeten scoren, maar de invaller kopte naast.

In de tweede helft zette Standard Luik Anderlecht onder druk, maar de thuisploeg hield stand tegen Les Rouches. De gastheren overleefden enkele mogelijkheden van Les Rouches. Bij het laatste fluitsignaal van Nicolas Laforge was de opluchting bij Anderlecht enorm. De club uit Brussel staat nu dertiende met vijf punten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 4 augustus 2020

  2. maandag 3 augustus 2020

  3. zondag 2 augustus 2020