Veerkrachtig Arsenal pakt verdiend punt tegen Tottenham Hotspur

30 september 2019, 21:04

Arsenal heeft veerkracht getoond in de derby tegen Tottenham Hotspur. De ploeg van Unai Emery knokte zich terug van een 0-2 achterstand en hield een verdiend punt over aan het zeer aantrekkelijke duel in het Emirates Stadium: 2-2.

Voor de North London Derby werd Jan Vertonghen opgetrommeld bij Spurs. De Belg speelde dit seizoen nog geen minuut, maar door blessures van Kyle Walker-Peters, Juan Foyth en Eric Dier moest Mauricio Pochettino een beroep op hem doen. Ook had de Argentijn een basisplaats voor Christian Eriksen in petto. Mogelijk is de derby zijn laatste voor Spurs, want naar verluidt heeft Eriksen een akkoord met een grote Europese club.

Juist Eriksen opende de score voor Tottenham. De gasten overleefden een vliegende start van Arsenal en kwamen na tien minuten voor het eerst voor het doel van Bernd Leno. Meteen was het raak voor Spurs. Leno liet een niet al te lastig schot van Erik Lamela los en daardoor kon Eriksen binnen tikken. De openingstreffer gaf de bezoekers de regie over het duel. Vooral vanuit de counter toonde Tottenham zich levensgevaarlijk.

Een enorme domme tackle van Granit Xhaka op Heung-min Son in de zestien bracht Tottenham verder in een zetel. Harry Kane name de penalty en liet Leno kansloos. Zo leek er voor Tottenham geen vuiltje aan de lucht. Maar de treffer op slag van rust door Alexandre Lacazette gaf de ploeg van Pochettino de ideale uitgangspositie uit handen. Arsenal ging in de tweede helft meteen op zoek naar de gelijkmaker. Tottenham kwam met de rug tegen de muur te staan en was de 2-2 een kwestie van tijd.

Na diverse kansen punterde Pierre-Emerick Aubameyang The Gunners naar de gelijkmaker. Arsenal wilde in de resterende twintig minuten plus vijf minuten blessuretijd meer. Daardoor golfde het spel telkens heen en weer. Maar de krachten vloeiden weg bij beide teams en ontbrak het aan de accuratesse waardoor de Londense derby geen winnaar opleverde.