Feyenoord knokt zich in Tilburg naar eerste competitiezege

Feyenoord knokt zich in Tilburg naar eerste competitiezege

1 september 2019 – Feyenoord heeft met de nodige moeite de eerste competitiezege van het seizoen binnen weten te halen. Op bezoek bij Willem ll hadden de Rotterdammers het lange tijd lastig, maar een benutte penalty een kwartier voor tijd was voldoende voor de drie punten. Steven Berghuis maakte vanaf elf meter geen fout.Feyenoord kwam uit een uitstekende Europese week, waarin het zich ten koste van Hapoel Beer Sheva plaatste voor de groepsfase van de Europa League. In de competitie stond de teller echter nog altijd op nul overwinningen en daar moest tegen het uitstekend aan het seizoen begonnen Willem ll verandering in komen. Feyenoord-trainer Jaap Stap moest het daarbij nog altijd stellen zonder echte spits, waardoor hij zijn ploeg opnieuw liet starten in de 'Narsingh-variant'.

De openingsfase van het duel was niet spectaculair, al legden beide ploegen wel behoorlijk wat energie in de wedstrijd. De eerste serieuze waarschuwing kwam van Feyenoord. Na een kwartier legden de bezoekers een zeer soepele aanval op de mat, waarna Orkun Kökcü zijn schot op de lat uiteen zag spatten. Aan de andere kant van het veld was het even later de Griekse topschutter Vangelis Pavlidis die een grote kans gestuit zag worden door de voet van Kenneth Vermeer. Richting de rust golfde het spel wat op en neer, waardoor het lastig werd om een ploeg aan te wijzen die er echt bovenuit stak. Luis Sinisterra had zijn ploeg nog met een uitstekend gevoel de kleedkamer in kunnen sturen, maar hij werkte gezien de ruimte die hij had veel te wild af.

Willem ll kwam na de rust zeer energiek uit de kleedkamer en greep Feyenoord bij de strot. Zo zorgde de pijlsnelle Ché Nunnely voor problemen bij de Rotterdamse defensie en had Mats Köhlert een behoorlijke mogelijkheid op de 1-0. Feyenoord zag een half uur voor tijd Luciano Narsingh ook nog eens geblesseerd uitvallen en moest dus weer overschakelen op een nieuw strijdplan. Toch kwam dat de bezoekers niet per se slecht uit. De vervanger van Narshingh, Naoufal Bannis, was wel spits van beroep en via hem ontstonden er wat kansjes. De invaller zelf schoot al snel in het zijnet en Renato Tapia vuurde van heel ver een venijnig schot af, dat door Timon Wellenreuther naast kon worden gekeken.

Een kwartier voor tijd kon Feyenoord als eerst juichen. Sinisterra, die het ook voor rust al enkele keren op zijn heupen had, glipte de zestien in en moest worden afgestopt door Justin Ogenia. De verdediger, koud in het veld als vervanger van de eveneens geblesseerde Damil Dankerlui, trok aan de noodrem en dus wees scheidsrechter Bas Nijhuis naar de stip. Steven Berghuis schoot dat buitenkansje onberispelijk binnen (0-1).

In de slotfase werd het nog billenknijpen voor Feyenoord, met name bij een gigantische kans voor Paul Gladon. De spits leek af te kunnen drukken toen Vermeer al geklopt was, maar werd in de weg gelopen door ploeggenoot Elton Kamangu. In de absolute slotseconden kreeg Willem ll nog een vrije trap cadeau, maar die ging in de muur. Zo hielden de Rotterdammers stand en kon trainer Jaap Stam dan eindelijk opgelucht ademhalen na het laatste fluitsignaal van een competitieduel.

Opstellingen en beoordelingen:*
Willem II:
Timon Wellenreuther 6; Damil Dankerlui 6 (71. Justin Ogenia -), Sebastian Holmén 6, Jordens Peters 6.5, Freek Heerkens 6; Pol Llonch 6, Driess Saddiki 5.5; Ché Nunnely 6.5 (80. Paul Gladon -), Marios Vrousai 6.5, Mats Köhlert; 7 Vangelis Pavlidis 6.5 (81. Elton Kabangu -)

Feyenoord: Kenneth Vermeer 6; Rick Karsdorp 6 (61. Lutsharel Geertruida 5.5), Eric Botteghin 6, Edgar Ié 6, Ridgeciano Haps 6.5; Leroy Fer 6.5, Renato Tapia 6, Orkun Kökcü 6.5 (85. Wouter Burger -); Steven Berghuis 7, Luciano Narsingh 4.5 (59. Naoufal Bannis 6), Luis Sinisterra 6.5

Man of the Match: Steven Berghuis
*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020