Ten Hag kritisch na Ajax-zege en mijdt voetbalgala bewust

Ten Hag kritisch na Ajax-zege en mijdt voetbalgala bewust

1 september 2019 – Ajax-trainer Erik ten Hag was niet tevreden over het spel van de Amsterdammers op bezoek bij Sparta Rotterdam zondagmiddag. Hoewel er met 1-4 werd gewonnen, kon hem met name het begin hem absoluut niet bekoren. "We beginnen slecht aan de wedstrijd. Als je zo start, wordt dat afgestraft", analyseerde Ten Hag.Tegenover FOX Sports ging hij in op de zege. "In balbezit en bij balverlies waren we slordig. Dan moet je in de achtervolging en dat wil je voorkomen", aldus de Ajax-coach. "Het ritme aan de bal moet vele malen beter. Je moet soms door het resultaat heen kijken, het was vandaag niet goed genoeg als je de lat hoog legt."

Desondanks zag hij ook goede dingen bij Ajax, bijvoorbeeld het spel van middenvelder Edson Álvarez en Lisandro Martínez. "Ik zie ze niet alleen als controleurs. Er zit veel rek in die twee, ze kunnen ook aanvallend hun bijdrage leveren", zei Ten Hag, op voorwaarde dat ze nog wat stappen zetten. Al met al was de coach tevreden met het eerste deel van het seizoen. "Het was ontzettend complex, maar er staat toch al een team."

Voetbalgala
Verder werd Ten Hag - net als voor de wedstrijd toen hij er niet op wenste te reageren - geconfronteerd met de insinuaties van de laatste dagen. In onder andere De Telegraaf werd hij hard aangepakt en werd er gesteld dat zijn oude assistent Alfred Scheuder een lek was bij Ajax. "Ik werk op basis van vertrouwen en loyaliteit. We hebben goed samengewerkt", aldus Ten Hag daarover. 

Het is ook de reden dat Ten Hag niet aansluit op het voetbalgala, wat hij jammer vindt. "Want Ajax valt in de prijzen. Matthijs de Ligt, Dusan Tadic, Frenkie de Jong. Ik was toch de trainer van hen. Maar gezien de afgelopen tijd voel ik me niet geroepen om daar naar toe te gaan. Ik ga niet gezellig doen met mensen die suggestief zijn."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 september 2019

  2. zaterdag 14 september 2019