Roda JC incasseert volgende domper in derby bij MVV

Roda JC incasseert volgende domper in derby bij MVV

1 september 2019 – Roda JC heeft opnieuw een forse tik moeten incasseren: op bezoek bij MVV werd niet alleen met minimaal verschil verloren (1-0), ook werd het duel nog even gestaakt na wangedrag van de thuissupporters. Het zijn momenteel vervelende weken voor de Limburgers, die door dit nieuwe verlies (het derde op rij) onderaan de Eerste Divisie bungelen.In de eerste helft was MVV veel sterker dan Roda JC, maar voorkwam tot twee keer toe het aluminium dat er niet gescoord werd door de thuisploeg. Roda JC liet sportief niet van zich spreken, maar zag wel hoe hun aanvaller Jordy Croux (voormalig MVV'er) door het thuispubliek flink van langs kreeg.

Voor het duel had de buitenspeler via internet al wat bedreigingen gekregen van de 'MVV-fans' omdat hij voor de andere club in Limburg ging spelen. Tijdens de wedstrijd werd hij continu met spreekkorren belaagd. Toen Croux een corner wilde nemen en er bekers met bier en andere dingen op het veld werden gegooid, vond scheidsrechter Christiaan Bax het genoeg en besloot hij te staken.

Dat zorgde niet voor een kentering in de wedstrijd: MVV bleef na de hervatting sterker en kreeg via de kersverse aanwinst Serhat Kot de enige treffer van de wedstrijd op papier. Hij kopte een voorzet van Joeri Schroijen binnen voor MVV, dat zo de zorgen voor Roda JC alleen maar groter maakt. Vrijdag kwamen er al vervelende verhalen over de aanstaande eigenaar Mauricio Garcia de la Vega naar buiten en daar helpt deze nederlaag - al was Daryl Werker nog dicht bij de gelijkmaker - en de negentiende plaats in de Eerste Divisie weinig bij.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021