Van den Brom vurig op zijn ploeg: "Uitverdedigen lachwekkend"

Van den Brom vurig op zijn ploeg: "Uitverdedigen lachwekkend"

1 september 2019 – John van den Brom was naar eigen zeggen 'vurig' op het optreden van zijn ploeg in Enschede zondagmiddag. FC Utrecht ging pijnlijk onderuit op bezoek bij FC Twente (3-1) en dat vond de coach erger dan het verlies een week eerder tegen VVV-Venlo (2-1). "Toen creëerden we nog heel veel kansen, nu miste ik de energie bij de ploeg", concludeerde de coach.Tegenover FOX Sports ging hij in op de nederlaag. "We hebben met te weinig energie gespeeld. We kunnen heel goed voetballen, maar FC Twente ook. Dat heb je wel gezien. En dan gaat het om intensiteit, die hadden zij meer dan wij. Vorige week verliezen we met heel veel kansen. Dat is makkelijker te accepteren dan deze wedstrijd."

De mentaliteit was onacceptabel voor de coach. "We moeten terug om de basis. Als de wil om te winnen ontbreekt, dat is veel erger dan kansen missen." Ook zag hij de nodige dingen foutgaan, bijvoorbeeld voorafgaand aan de eerste strafschop. "Als je kijkt hoe wij uitverdedigen, dat is lachwekkend. Dat kan niet op dit niveau en op het niveau dat we nastreven."

Ook over het middenveld was Van den Brom niet content, ondanks de aanwezigheid van Bart Ramselaar. "We hebben drie goede middenvelders", zei hij over Adam Maher, Simon Gustafson en Bart Ramselaar. "Maar dat wil nog niet zeggen dat je het probleem dat we hadden op het middenveld, zomaar oplossen. Aan de bal was het prima, maar het spel zonder bal moet beter. Ook op het middenveld."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 10 augustus 2020

  2. zondag 9 augustus 2020