FC Utrecht krijgt volgende tik te verwerken op bezoek bij Twente

FC Utrecht krijgt volgende tik te verwerken op bezoek bij Twente

1 september 2019 – FC Utrecht heeft de volgende tik van dit seizoen te verwerken gekregen. Nadat de ploeg van John van den Brom uit de Europa League werd gespeeld door Zrinjski Mostar, vorige week in eigen huis verloor van VVV-Venlo volgde op bezoek bij FC Twente een nieuwe dreun. Twee strafschoppen van Aitor Cantalapiedra en een heerlijke goal van Haris Vuckic zorgden voor de zege: 3-1.En hoe dat heeft kunnen gebeuren, daarvoor moet Van den Brom toch echt naar de tekentafel. Aan het spelersmateriaal kan het niet liggen, want aanwinst Bart Ramselaar stond direct op de basis, waardoor de bank met onder andere Adrián Dalmau, Vaclav Cerny, David Jensen en Urby Emanuelson erg sterk is. Dan zijn Joris van Overeem en Rico Strieder ook nog geblesseerd bij de Domstedelingen.

Het gepromoveerde FC Twente kende juist een hele goede start: de Tukkers doen het naar behoren in de Eredivisie en zijn nog altijd ongeslagen. Tegen PSV (1-1) en RKC (3-3) werd gelijkgespeeld en van FC Groningen (1-3) werd gewonnen. Een aantal smaakmakers van het elftal van toen zijn er nog altijd bij. Zo ook de Spanjaard Aitor Cantalapiedra.

Waar het in het begin van de eerste helft nog allemaal wat afwachtend was wat FC Twente liet zien, ging het na een klein kwartier lopen bij de Tukkers. Cantalapiedra speelde een grote rol in die eerste helft, want hij kreeg verreweg de meeste kansen. Eerst testte hij FC Utrecht-doelman Maarten Paes met een hard schot en even later raakte hij de paal. Kort nadat hij de paal raakte, ging de bal op de stip na hands van Willem Janssen. Cantalapiedra was niet onzeker geworden van die gemiste kansen, want hij ging gewoon achter de bal staan en schoot raak voor 1-0.

Waar Utrecht tegen VVV nog genoeg kansen creëerden, bleven deze in de eerste helft in Enschede uit. De ploeg van John van de Brom was wel dreigend, maar het gaatje in de hechte Twentse defensie werd niet gevonden. Dat gaatje werd door Twente in de Utrechtse defensie regelmatig wél gevonden. Zodra Twente druk begon te zetten, namen de zenuwen bij de verdedigers van Utrecht toe. Het werd dan al snel slordig en dat bood Twente kans op meer. Zo werd Canatalapiedra geen strobreed in de weggelegd en de Spanjaard kon aanleggen voor een schot. Deze werd echter hard overgeschoten.

In de rust besloot Van de Brom de onzichtbare Patrick Joosten te wisselen voor de Spaanse spits Adrían Dalmau, die ondanks zijn goal van vorige week opnieuw op de bank begon. Die wissel betaalde zich wederom uit, want na een klein uur minuut tekende de Spanjaard voor de gelijkmaker. Simon Gustafson zag Isah Abass vrij lopen en gaf een prachtige pass op de Ghanees. Die zag op zijn beurt Dalmau vrij staan en de spits kon de bal eenvoudig binnenlopen. Het was verdiend want Utrecht startte fel aan de tweede helft en almaar beter werd. 

Na de 1-1 leek Utrecht door te drukken, maar Twente herpakte zich na die mindere fase. Het drong aan en na een mooie actie van Calvin Verdonk vond Haris Vuckic de kruising: 2-1. Waar FC Utrecht tegen PEC Zwolle en ADO Den Haag nog volledig terugkwam van een achterstand, lukte dat tegen Twente niet. Dalmau was nog wel een aantal keer dichtbij een treffer, maar net als tegen VVV stond het vizier bij de elf van Utrecht niet op scherp. Tot overmaat van ramp kreeg het in de blessuretijd ook nog een strafschop én een rode kaart tegen. Het is na de uitschakeling in Europa, verlies tegen VVV en de vele achterstanden de zoveelste vervelende middag voor Van den Brom, die wellicht terug naar de tekentafel moet. 

Leon Guwara vergreep zich aan de doorgebroken Cantalapiedra, kreeg rood en Cantalapiedra maakte zijn tweede van de middag. De geweldige seizoensstart van Twente kent nog altijd geen einde. Het blijft voor de vijfde keer op rij ongeslagen en nestelt zich met negen punten in de top van de Eredivisie. Voor Utrecht is het de tweede bittere pil op rij die het moet slikken: wat gaat de oplossing zijn in de Domstad?

Opstellingen en beoordelingen*

FC Twente: Joël Drommel 7.0; Julio Pleguezuelo 6, Peet Bijen 6, Xandro Schen 6, Calvin Verdonk 6.5; Lindon Sehali 6 (80 Giorgi Aburjania -), Godfried Roemeratoe 6, Javier Espinosa 6 (75. Orio Busquets -); Aitor Cantalapiedra 7.5, Haris Vuckic 7.5, Keito Nakamura 6.0 (59. Rafik Zekhnini -)

FC Utrecht: Maarten Paes 6; Sean Klaiber 6, Willem Janssen 5.5, Justin Hoogma 5.5, Leon Guwara 6; Bart Ramselaar 6, Simon Gustafson 6.5, Adam Maher 6 (75. Vaclav Cerny -); Gyrano Kerk 6.5 (Jean-Christophe Bahebeck -), Isah Abass 6, Patrick Joosten 5 (46. Adrían Dalmau 6.5)

Man of the match: Aitor Cantalapiedra 
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 13 november 2019

  2. dinsdag 12 november 2019