'Ajax verkoopt Cassierra aan Belenenses met clausules'

'Ajax verkoopt Cassierra aan Belenenses met clausules'

1 september 2019 – Ajax heeft vermoedelijk een bestemming gevonden voor Mateo Cassierra: de aanvaller wordt verkocht aan het Portugese Belenenses. Vorig seizoen werd de miskoop al verhuurd aan FC Groningen en Racing, nu is er een blijvende oplossing gevonden. Hoeveel de transfersom bedraagt, is vooralsnog onbekend.Dat schrijft De Telegraaf. Ajax betaalde in 2016 nog 5,5 miljoen euro voor de aanvaller, die tegelijk overkwam met Davinson Sánchez. De verdediger kostte minder geld, maar was wel een groot succes bij Ajax en werd een jaar later voor ruim veertig miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur.

Cassierra, op wie Marc Overmars ditmaal een doorverkooppercentage heeft bedongen van liefst veertig procent, was een stuk minder succesvol en kon nooit slagen in Amsterdam. In 34 wedstrijden scoorde hij vijf goals en gaf hij één assist. Voor het beloftenteam was hij met 29 goals in 46 Eerste Divisie-wedstrijden wel relatief trefzeker.

Belenenses staat na vier duels voorlaatste in de Primeira Liga, met twee punten uit vier duels. Omdat het doorverkooppercentage naar verluidt zo hoog is, zal de transfersom vermoedelijk een stuk lager liggen. Beide clubs hebben nog geen melding gemaakt van de (aanstaande) transfer. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 12 november 2019

  2. maandag 11 november 2019

  3. zondag 10 november 2019