Groenendijk geen vriend van VAR, Mulder geeft fout toe

Groenendijk geen vriend van VAR, Mulder geeft fout toe

1 september 2019 – Arbiter Siemen Mulder besloot zaterdagavond om ADO Den Haag geen strafschop te geven na een overtreding van Christian Kum op Tomas Necid in de eerste helft. De bal was weg toen de verdediger een harde charge maakte op de spits. "Hij schopt bijna zijn kuit doormidden. Als ik het zie, is het nog rood ook", oordeelde Alfons Groenendijk.Dat vertelde de coach tegenover FOX Sports. "Dit is niet meer uit te leggen", baalde Groenendijk. "De VAR en ADO worden nooit vrienden, maar ik ga er niet meer te veel over zeggen. Dit is rood, niet dat ik dat die speler gun. Maar als je zo inkomt, dan neem je het risico dat de bal op de stip kan."

Uiteindelijk kwam ADO Den Haag niet in de problemen en won het me 1-0 van VVV-Venlo, al vond Groenendijk dat het voetbal niet goed was van zijn ploeg. "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Met deze groep moeten we beter voetballen dan we hebben gedaan. Hopelijk geven deze zeges rust, zodat we makkelijker gaan spelen."

Mulder
Scheidsrechter Mulder gaf voor de camera van FOX Sports toe dat hij fout zat. "Ik oordeelde dat er met de sliding licht contact was", zei de arbiter over de beslissing. "Daarom gaf ik de penalty niet, maar dit had wel gewoon een strafschop moeten zijn", baalde Mulder, die weigerde de VAR - omdat die niet ingreep - de schuld te geven. "Het mooiste is als ik het zelf had gezien." 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 juli 2020

  2. maandag 6 juli 2020