Juve-coach verdedigt De Ligt na debuut, Italiaanse media kritisch

Juve-coach verdedigt De Ligt na debuut, Italiaanse media kritisch

1 september 2019 – Matthijs de Ligt kende een zeer ongelukkig debuut namens Juventus in de Serie A. De achterhoedespeler verving Giorgio Chiellini in de basisopstelling, maar was bij alle drie de tegengoals betrokken tegen Napoli. Gelukkig voor het talent won de Oude Dame wel en Giovanni Martuscielli - de vervanger van de zieke Maurizio Sarri - verdedigde De Ligt."We hadden gehoopt dat Matthijs meer tijd had gehad om te wennen, maar door de blessure van Chiellini veranderden onze plannen", legde Martuscielli uit over De Ligt. "Hij loopt nog wat achter in hoe de verdediging van Juventus werkt en beweegt. Dit is een heel ander team in een moeilijke competitie. Maar Matthijs heeft veel kwaliteit, is intelligent en leert hij snel. Hij speelde ook een uur heel goed, dus hij komt er wel."

Na dat goede uur was de stand 3-0 voor Juventus, maar negen minuten voor het einde was het alweer gelijk. Een eigen doelpunt van Kalidou Koulibaly voorkwam dat de fouten van De Ligt nóg pijnlijker werden, al waren de Italiaanse media zeer kritisch op De Ligt. 'Bij alle tegendoelpunten was De Ligt betrokken op het plaats delict', schreef La Gazzetta dello Sport, dat ook positief was. 'Later zullen we zeggen dat dit een van zijn slechte avonden was.'

In alle grote media krijgt De Ligt het laagste cijfer van Juventus, variërend van een hele krappe voldoende (5,5) tot aan een 3. Zeker is dat De Ligt - die bij zijn debuut wel de absolute sterkhouder Chiellini moest vervangen ook nog eens tegen Napoli - een minder prettige start kende dan hij had gewenst, nadat ook zijn voorbereiding niet al te groots was. Voor De Ligt is het te hopen dat hij deze eerste indruk snel kan wegspoelen met overtuigendere optredens.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 4 augustus 2020

  2. maandag 3 augustus 2020

  3. zondag 2 augustus 2020