De Boer voor het eerst sinds zeven duels onderuit in MLS

1 september 2019, 08:39

Frank de Boer is met Atlanta United weer eens tegen een nederlaag aangelopen in de MLS. Na een knappe serie zonder nederlaag van zeven wedstrijden - die werd ingezet na 27 juli, ging het tegen de Philadelphia Union met 3-1 onderuit, ondanks dat aanvaller Josef Martínez voor het dertiende duel op rij scoorde.

Hoewel de thuisploeg in de eerste helft een stuk sterker was, scoorde de zo succesvolle aanvaller van De Boer vlak voor de pauze de openingstreffer: 0-1. Het betekende zijn dertiende duel op rij waarin hij scoorde en zijn 23ste competitiedoelpunt. In de tweede helft maakte Brengen Aaronson op aangeven van Haris Medunjanin gelijk. In de laatste drie minuten zorgden Kacper Przybycko en Sergio Santos er met z'n tweeën voor dat De Boer de koppositie in de Eastern Conference voorlopig kwijt is.

Met een wedstrijd minder en een achterstand van drie punten op Philadelphia is er weinig aan de hand voor De Boer, die eerder deze week nog wel beslag legde op US Open Cup. Wel is de zegereeks die werd ingezet na 27 juli, toen men met 4-3 verloor van Los Angeles, ten einde.