Zwak debuut De Ligt komt Juventus niet duur te staan in kraker

31 augustus 2019, 22:54

Juventus heeft Napoli zaterdagavond een eerste tik uitgedeeld in de Italiaanse titelstrijd. De Oude Dame won in een ware Italiaanse kraker met 4-3 van de vice-kampioen van vorig seizoen. Matthijs de Ligt maakte zijn officiële debuut voor Juventus en zag er bij alle tegendoelpunten van de thuisploeg niet goed uit. Hirving Lozano debuteerde eveneens en was direct trefzeker voor Napoli.

In de eerste speelronde zat De Ligt nog op de bank, maar door een blessure van Giorgio Chiellini werd de van Ajax overgekomen Golden Boy voor de leeuwen gegooid tegen Napoli. De centrale verdediger maakte in de eerste helft een stabiele indruk, maar kende een dramatisch tweede bedrijf waarbij hij er bij alle doelpunten van Napoli niet goed uitzag.

Na een uur hing er geen vuiltje aan de lucht voor Juventus. De club uit Turijn was na een kwartier op voorsprong gekomen door een doelpunt van Danilo, waarna Gonzalo Higuain de score verdubbelde. Cristiano Ronaldo leek de wedstrijd een kwartier na rust te beslissen door de 3-0 te scoren. In het laatste halfuur gaf Juventus de volledige voorspong echter weg.

Uit een vrije trap van Mário Rui kopte Kostas Manolas halverwege de tweede helft de 3-1 tegen de touwen. De Griek liep daarbij weg uit de rug van De Ligt. De oud-captain van Ajax zag er vervolgens ook niet goed uit bij het tweede doelpunt van Napoli, gemaakt door Lozano. Ook bij de 3-3 maakte De Ligt geen goede beurt: zijn directe tegenstander Giovanni Di Lorenzo schoot van dichtbij raak uit een vrije trap van José Callejon.

Ondanks de dramatische tweede helft ging de zege alsnog naar Juventus. In blessuretijd probeerde Kalidou Koulibaly een vrije trap uit het strafschopgebied te werken, maar de centrale verdediger raakte de bal compleet verkeerd en verschalkte daarbij zijn eigen doelman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen