Barça lijdt ondanks goal Fati puntenverlies, De Jong valt niet op

31 augustus 2019, 19:01

FC Barcelona heeft zaterdag punten gemorst tegen Osasuna. De Catalanen kwamen vroeg in de wedstrijd op achterstand, namen na rust de leiding door goals van invallers Ansu Fati (16) en Arthur, maar speelden uiteindelijk met 2-2 gelijk. Frenkie de Jong wist in Estadio El Sadar wederom zijn stempel niet te drukken

De van Ajax overgekomen middenvelder won eerder deze week de prijs voor beste middenvelder van het afgelopen Champions League-seizoen en begon tegen Osasuna voor de derde keer op rij in de basis. Net als in de voorgaande wedstrijden speelde De Jong onopvallend. Ernesto Valverde koos er wederom voor om de Oranje-international aan de linkerkant neer te zetten. De Jong werd acht minuten voor tijd vervangen door Arturo Vidal.

Met een prachtige volley opende Roberto Torres na zeven minuten de score namens Osasuna, dat in de eerste twee speelrondes vier punten had veroverd. Verdere kansen waren schaars in de eerste helft, dus besloot Valverde halverwege de wedstrijd een gokje te wagen door de zestienjarige Fati in het veld te brengen voor Nélson Semedo.

Dat pakte goed uit. De aanvaller, die vorige week debuteerde, kopte vijf minuten na rust de gelijkmaker tegen de touwen. Daarmee werd hij de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van Barcelona. Niet veel later nam Barça zelfs de leiding. De Jong veroverde de bal op de helft van Osasuna en uit de aanval die volgde, schoot Arthur raak. Het lukten de bezoekers vervolgens niet om de voorsprong vast te houden. De thuisploeg kreeg na een handsbal van Gerard Piqué een penalty, die benut werd door Torres. De goal van de Spanjaard bleek de laatste van de wedstrijd te zijn.

FC Barcelona staat na de remise tegen Osasuna op vier punten uit drie wedstrijden. De Catalanen, die nog altijd niet kunnen beschikken over de geblesseerde Lionel Messi, gingen in de eerste speelronde onderuit tegen Athletic Bilbao (1-0) en wonnen vervolgens tegen Real Betis (5-2).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen