Ajax klopt Feyenoord in mini-Klassieker en wint Super Cup

31 augustus 2019, 16:26   Bijgewerkt: 31 augustus 2019, 16:43

Ajax onder 19 heeft zaterdagmiddag de leeftijdsgenoten van Feyenoord verslagen in de strijd om de Super Cup. De wedstrijd op De Toekomst eindigde in een 4-1 overwinning voor de ploeg van trainer John Heitinga. Toptalent Naci Ünüvar toonde zijn klasse weer eens bij het tweede doelpunt van Ajax.

Met een schitterende pass met buitenkant rechts - het handelsmerk van Ünüvar - leidde de zestienjarige middenvelder na een halfuur de 2-0 in, gemaakt door Sontje Hansen. Via Devyne Rensch was Ajax na negen minuten op voorsprong gekomen. Na de goal van Hansen maakte Feyenoord, getraind door Dirk Kuijt, via Abdel Belarbi de aansluitingstreffer. Daardoor gingen de ploegen met een 2-1 stand de rust in.

Na rust maakte Ajax het karwei af. Vroeg in de tweede helft verdubbelden de Amsterdammers via Kenneth Taylor de marge. De middenvelder schoot de bal vanaf randje zestien onberispelijk tegen de touwen. Nadat Feyenoord na een rode kaart van Quilindschy Hartman met tien man de wedstrijd moest vervolgen, maakte Hansen de 4-1. Ajax had vlak daarvoor via Damjan Dostanic nog een penalty gemist.

Rustig verlopen

Toen Ajax onder 19 en Feyenoord onder 19 elkaar in mei troffen, liep het uit hand op De Toekomst omdat ouders van spelers van Feyenoord belaagd werden door 'fans' van de thuisploeg. De mini-Klassieker werd door de ongeregeldheden zelfs gestaakt. Zaterdag ging het niet weer mis op de tribuns, mede omdat strenge veiligheidsredenen van kracht waren.