Miedema hoopt dat blessure meevalt, Wiegman tevreden

31 augustus 2019, 09:48

Het Nederlands vrouwenteam heeft vrijdag een gemakkelijke start van de EK-kwalificatie beleefd. Op bezoek bij Estland, dat nog nooit deelnam aan een WK of EK, werd er simpel met 0-7 gewonnen. Vivianne Miedema scoorde twee keer, maar verliet uit voorzorg het veld.

De spits ga bij een 0-5 stand in de zeventigste minuut naar de kant. "Ik voelde mijn hamstring wat bij mijn tweede doelpunt. We moeten voor de wedstrijd van dinsdag kijken hoe het gaat", aldus de spits bij Veronica. "Ik ben direct gewisseld om geen risico te nemen. Dinsdag spelen we tegen Turkije weer een wedstrijd. Ik hoop dat ik fit ben."

Hoewel Oranje veel sterker is en hoort te zijn dan Estland, spreekt Sarina Wiegman toch van een 'knappe zege'. De coach zag haar team prima spelen. "Er stond een fris team op het veld. Je zag dat we graag wilden." Dat Nederland won in een tamme ambiance, vindt Wiegman knap. "We komen uit het WK, dat gespeeld werd met een geweldige ambiance. Dan is het knap dat we negentig minuten lang geconcentreerd spelen. We speelden de WK-finale voor 60.000 toeschouwers, dan is het wel even omschakelen naar dit duel voor 2.000 man."

Dinsdag speelt Oranje tegen Turkije in Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen