De Ligt: "Eerlijk gezegd verbaas ik me over de kritiek"

31 augustus 2019, 08:44

Matthijs de Ligt was bij Ajax altijd basiskracht en wist ook bij het Nederlands elftal niet beter dan te starten, maar zat vorige week op de bank bij de competitiestart van Juventus. De verdediger moest tegen Parma op de bank plaatsnemen, en heeft zich verbaasd over de kritiek die oplaaide. Overigens lonkt er nu wel speeltijd omdat Giorgio Chiellini zwaar geblesseerd is geraakt.

De Ligt kwam helemaal niet in actie tegen Parma. Tegen Napoli zal hij zaterdagavond waarschijnlijk wel starten, omdat Chiellini zwaar geblesseerd is geraakt. "De kritiek die via sociale media op je neerdaalt als je één wedstrijd niet speelt, raakt me niet, maar lees ik wel. En eerlijk gezegd verbaast die me. Mijn reserverol past gewoon in het proces van een jonge jongen die naar een Europese topclub gaat", legt hij uit aan De Telegraaf.

Dat De Ligt bij Juventus bij topclub is gekomen, merkt hij aan alles. Zoals aan de medische keuring. "De scan duurde anderhalf uur en zelfs mijn gebit werd geïnspecteerd. Het boeiendst vond ik dat ze ook konden zien wat mijn fysieke potentie is. De conclusie verbaasde me in positieve zin, want bij mij zit er nog heel veel groei in. Dat is fijn om te horen, omdat je dan weet dat keihard werken zal worden beloond. Ze zeggen op hoeveel procent je zit en willen samen met jou naar de honderd procent", vertelt De Ligt.

Het voetbalbeeld is ook anders bij Juventus dan hij gewend was bij Ajax. "Er wordt in Italië anders getraind dan in Nederland, voornamelijk tactisch. Zowel verdedigend als aanvallend worden de automatismen erin geslepen, terwijl bij Ajax de nadruk op het positiespel lag. Dat deden we twee keer per dag. Nu besef ik dat het positiespel dat we in de slotfase van het seizoen bij Ajax in wedstrijden op de mat legden bizar was, echt ongelooflijk goed. Dat was onze kracht. Bij Juventus is iedereen juist heel erg gefocust op de teamdiscipline, op de onderlinge afspraken. Alles wordt tot in detail besproken."

Zaterdagavond speelt Juventus om 20.45 uur de lastige thuiswedstrijd tegen Napoli. Omdat Chiellini vrijdag zwaar geblesseerd is geraakt aan de knie, lonkt er speeltijd voor de Nederlander.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen