Unnerstall wil na rentree meer: "Voel me weer bijna de oude Lars"

Unnerstall wil na rentree meer: "Voel me weer bijna de oude Lars"

30 augustus 2019 – PSV'er Lars Unnerstall maakte ruim een jaar na zijn komst in Eindhoven dan toch eindelijk zijn debuut namens zijn 'nieuwe' club. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan VVV-Venlo en deze jaargang kampte hij tot dusver met een schouderblessure, die hij overhield aan het afgelopen seizoen. Na zijn eerste minuten in de beloftenploeg van PSV vrijdagavond wil de Duitse goalie meer.Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. "De afgelopen twee weken heb ik weer met de groep getraind, ben ik er echt helemaal bij. Dat ik nu negentig minuten gemaakt heb, is een mooie volgende stap", aldus Unnerstall, die vanwege een dispensatieregeling alsnog mocht spelen tegen Jong FC Utrecht.

In onderlinge beloftenwedstrijden mogen de clubs zelf weten wie ze opstellen op doel en daardoor kan hij 13 september tegen Jong AZ wederom hopen op speeltijd. Het resultaat - een 3-0 nederlaag - moet dan ongetwijfeld beter voor de Eindhovenaren, bij wie Unnerstall zo snel mogelijk ritme op wil doen. "Ik voel me alweer bijna de oude Lars", aldus de goalie.

Na ritme opdoen bij het beloftenteam gaat Unnerstall het liefst vol de concurrentiestrijd aan met Jeroen Zoet. "Ja, natuurlijk", zei de doelman. "Dat is logisch. Voor mij is het nu eerst zaak om te blijven trainen en spelen, dan zien we wel waar het uitkomt."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 28 september 2020

  2. zondag 27 september 2020