RB Leipzig foutloos aan kop na hattrick Werner tegen BMG

30 augustus 2019, 22:26

RB Leipzig is nog altijd zonder puntverlies in de Duitse Bundesliga. Onder de nieuwe trainer Julian Nagelsmann maakte het elftal in de eerste twee wedstrijden van het seizoen een prima indruk en dat spel werd vrijdagavond tegen Borussia Mönchengladbach doorgezet. Timo Werner was met drie goals wederom de grote man: 1-3.

De aanvaller maakte zeven minuten voor de pauze op aangeven van de Zweed Emil Forsberg een uitstekende goal: hij werkte de bal knap over de uitkomende keeper Yann Sommer heen. Direct in de tweede helft kwam hij na een razendsnelle loopactie opnieuw op het scoreformulier, ditmaal op aangeven van Yussuf Poulsen. Tussendoor werd een treffer van Kevin Kampl terecht afgekeurd wegensbuitenspel.

Vlak voor tijd werd het nog even bollenknijpen voor Nagelsmann, toen Breel Embolo nog voor de aansluitingstreffer zorgde. Verder dan dat kwam de thuisploeg niet, sterker nog: in blessuretijd maakte Werner - die door zijn doelpunten gedeeld Bundesliga-topscorer is met Robert Lewandowski - aan alle spanning een einde. Daardoor staat Leipzig met negen uit drie bovenaan de Bundesliga. Komende week wacht voor Nagelsmann de eerste écht test: dan komt Bayern München op bezoek. Blijft zijn ploeg dan ook ongeslagen?