AZ
0 – 0
Ajax

NAC geeft het helemaal weg in Volendam, Eindhoven wint

NAC geeft het helemaal weg in Volendam, Eindhoven wint

30 augustus 2019 – NAC Breda is na vier Eerste Divisie-wedstrijden zijn ongeslagen status kwijtgeraakt. De Bredanaars gingen tegen FC Volendam met een 0-1 voorsprong de blessuretijd in, maar gaven de wedstrijd volledig uit handen. De Graafschap kon profiteren, maar de wedstrijd tegen TOP Oss moest tijdelijk onderbroken worden vanwege problemen met de lichtinstallatie. FC Eindhoven bleef ongeslagen en klom over NAC heen dankzij een thuiszege op Go Ahead Eagles.FC Volendam - NAC Breda 2-1
Voor rust gebeurde er niets aan De Dijk, in de tweede helft trok NAC de wedstrijd én de koppositie naar zich toe, althans dat dacht het. De halverwege ingevallen Boris Kudimbana verzuimde nog om een fout van Noah Fadiga af te straffen, maar Finn Stokkers zorgde even later voor 0-1 na knap voorbereidend werk van Luka Ilic.

NAC leek die voorsprong over de streep te trekken, maar na het verstrijken van de reguliere speeltijd kwam de wereld op zijn kop te staan. Martijn Kaars en Gijs Smal bezorgden FC Volendam alsnog een 2-1 zege, ondanks dat smaakmaker Joey Veerman deze week naar sc Heerenveen vertrok.

FC Eindhoven - Go Ahead Eagles 2-1
FC Eindhoven blijft ongeslagen in de Eerste Divisie en springt in elk geval voorlopig over De Graafschap heen. De Brabanders raakten deze week sterspeler Branco van den Boomen kwijt en konden aanvankelijk weinig klaarmaken, maar kwam in de slotfase tot leven. De openingstreffer van Joey Sleegers werd nog ongedaan gemaakt door invaller Maarten Pouwels, maar Samy Bourard kopte FC Eindhoven alsnog naar een 2-1 zege. Daardoor is de ploeg van Ernie Brandts de nieuwe koploper van de Eerste Divisie.

NEC - Telstar 4-2
Telstar had (net als De Graafschap) in de eerste drie wedstrijden van het seizoen geen doelpunt geïncasseerd, maar aan die fraaie reeks kwam een einde in De Goffert. De Noord-Hollanders ontsnapten in de openingsfase aan twee kopgoals van Josef Kvida, maar Ole Romeny had wel succes: 1-0. Telstar kwam gaandeweg de wedstrijd beter in zijn spel, met de 1-1 van Elayis Tavasan na 60 minuten als logisch gevolg.

Niet lang daarna stond De Goffert in vuur en vlam: Randy Wolters krulde de bal op onnavolgbare wijze in de verre bovenhoek. Romeny leek de Nijmegenaren in veilige haven te loodsen met zijn tweede treffer, maar Glynor Plet maakte het toch weer spannend. Pas in de blessuretijd viel de definitieve beslissing, via Jonathan Okita.

FC Oss - De Graafschap is nog bezig, wordt later verslagen. 

Overige uitslagen:
SC Cambuur - FC Den Bosch 3-2
Excelsior - Helmond Sport 3-1
Jong Ajax - Almere City 3-2
Jong FC Utrecht - Jong PSV 3-0
Jong AZ-  FC Dordrecht 1-1

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019