Blessure Chiellini goed nieuws De Ligt, slecht nieuws Juve

30 augustus 2019, 20:47   Bijgewerkt: 30 augustus 2019, 23:32

Giorgio Chiellini heeft vrijdag een knieblessure opgelopen op de training van Juventus. De 35-jarige aanvoerder van de Oude Dame heeft een kwetsuur in zijn kruisband opgelopen, waardoor hij de topper tegen Napoli moet missen. Voor De Ligt, voor wie de kwetsuur van zijn concurrent in zekere zin goed nieuws is, lijkt het de ideale kans om zich in de basis te spelen.

Het andere alternatief in de selectie van Juventus is Merih Demiral, maar de kans dat Golden Boy De Ligt in de topper tegen Napoli mag starten, is erg groot. Juventus spreekt van een kruisbandblessure bij Chiellini, dat zou betekenen dat er veel meer speeltijd inzit voor de van Ajax overgekomen verdediger. Hij wordt dit weekend nog geopereerd, laat de topclub weten, waarna duidelijk wordt hoelang hij exact uit de roulatie ligt. 

Overigens is de erfenis wel loodzwaar: niet alleen start De Ligt direct mogelijk in de topper tegen Napoli, ook laat Chiellini een ferme erfenis achter. Vorige week tegen Parma hield hij met compagnon Leonardo Bonucci niet alleen de nul, ook maakte hij na twintig minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Bovendien is de Serie A met een vernieuwd Internazionale en versterkt AS Roma en Napoli sterker dan vorig seizoen.

De oud-Ajacied begon in zijn eerste officiële wedstrijd op de bank bij Juventus, waar Maurizio Sarri nog altijd ontbreekt. "Ik ben hier pas een maand. Natuurlijk hoopte ik te spelen, maar de trainer beslist uiteindelijk. In de trainingen heb ik het gevoel dat het goed gaat en op basis van die trainingen kreeg ik ook niet het gevoel dat ik niet zou spelen", zei hij daarover. Vermoedelijk krijgt hij in de tweede Serie A-wedstrijd wél een basisplek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen