Solskjaer, Keizer én Gerrard over Europa League-loting

Solskjaer, Keizer én Gerrard over Europa League-loting

30 augustus 2019 – Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer is niet ontevreden met de loting voor de groepsfase van de Europa League, maar verwacht geen makkelijk karwei. Met name een uitduels in Kazachstan en Servië stonden niet direct op het wensenlijstje van de Noor. "Er zijn een paar nieuwe ploegen bij voor ons, die je weet niet wat die gaan brengen", zei hij over de poule met onder andere A.Dat vertelt hij op de clubsite. "Ik heb het met Matic gehad over Partizan, die mijn vrienden van Molde hebben uitgeschakeld. Die wedstrijd heb ik gezien", zei hij over de loting tegen onder andere Partizan Belgrado. "We hadden ook een ploeg uit Schotland kunnen treffen", doelde hij op de verre afstanden. 

Ook ging hij in op het treffen met AZ. "Ik ben in een keer in Alkmaar geweest om Sergio Romero te bekijken, toen ik onderweg was met de reserveploeg", aldus Solskjaer, die zeer ambitieus is. "Natuurlijk willen we dit toernooi winnen. Het is een competitie waarvan we veel weten. We hebben dit toernooi eerder gewonnen en het kan ook een weg zijn naar de Champions League."

Lees ook: de volledige Europa League-loting

Keizer 
Voor Marcel Keizer wordt het weerzien met PSV een mooie wedstrijd, omdat hij als trainer van Ajax eerder tegenover de Eindhovenaren stond. "Ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt. Het is goed om terug te komen in Nederland. Wat de andere clubs betreft, die ken ik niet goed. Het is niet de makkelijkste groep, het is een uitdagende loting", aldus de Nederlandse coach.

Gerrard
Feyenoord zit in een relatief zware poule, met de Zwitserse landskampioen Young Boys, FC Porto en het Rangers FC van Steven Gerrard. "Een fantastische loting", vindt de voormalig middenvelder van Liverpool. "We zijn de underdog, Porto, Feyenoord en Young Boys zijn topploegen. Het ziet er moeilijk uit, maar voetbal loopt nooit zoals in het script. We gaan proberen te verrassen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020

  3. maandag 21 september 2020