Buijs ziet voldoende opties om gemis van Doan op te vangen

30 augustus 2019, 16:41

De transfer van Ritsu Doan naar PSV was deze week onderwerp van gesprek bij FC Groningen. De overgang werd vrijdag afgerond, waardoor Danny Buijs zaterdag tegen Heracles Almelo geen beroep meer kan doen op de Japanner. De trainer van de Groningers denkt dat het gemis van Doan op meerdere manieren kan worden opgevangen.

Afgelopen weekend tegen  AZ (0-0) speelde Sam Schreck op de plek van Doan. "Hij is inderdaad één van de opties 'op 10'. Ook een combinatie van de spitsen Kaj Sierhuis en Charlison Benschop is een mogelijkheid, Ramon Pascal Lundqvist kan ook op 10 spelen, net als Ajdin Hrustic en ook spits Romano Postema komt eraan. Kortom, er zijn diverse mogelijkheden en de komende maanden zullen uitwijzen hoe we die plek het beste kunnen opvullen", aldus Buijs via de clubkanalen.

FC Groningen veroverde in de eerste drie speelrondes vier punten. Heracles heeft één wedstrijd meer gespeeld, maar twee punten minder. "We hebben in de eerste drie wedstrijden al laten zien waartoe we in staat zijn. We spelen goed georganiseerd en hebben een goede teamspirit", zegt Buijs. "Tegen AZ speelden we zonder zes basisspelers van de tweede helft van het afgelopen seizoen, maar kwamen we goed voor de dag. Er is nog veel ruimte om dingen te verbeteren en we moeten de lijn van AZ-uit nu doortrekken. We moeten ons niveau structureel zien te behalen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen