Slot blij met loting: "Man United spreekt tot de verbeelding"

Slot blij met loting: "Man United spreekt tot de verbeelding"

30 augustus 2019 – Arne Slot is blij dat AZ in de groepsfase van de Europa League gekoppeld is aan een grote club als Manchester United. De selectie van de Alkmaarders bekeek de loting vrijdagmiddag vanuit de spelersbus, op de weg terug vanuit België. "Dat was wel een mooie afsluiting", doelt Slot tegenover het televisiekanaal van AZ op de 1-4 overwinning tegen Antwerp.De loting toverde bij veel spelers een glimlach op het gezicht, vertelt Slot. "Iedereen vond dat prachtig. Als je drie voorrondes overleeft, hoop je eerlijk gezegd dat je in ieder geval één tegenstander treft die tot de verbeelding spreekt. Dat is gelukt met Manchester United. Die andere twee zijn wat onbekender. We kennen ze wel qua naam, maar we weten niet wat voor spelers er rondlopen. Ik hoop dat we straks kunnen vaststellen dat we daarmee kunnen concurreren voor een mooie plek in de poule."

Volgens Slot zullen er hoe dan ook kansen liggen voor AZ. "Manchester United een enorm sterke tegenstander, dat snappen we allemaal. Die andere twee zijn iets onbekender en zullen we de komende tijd analyseren om te weten of we echt een rol van betekenis kunnen spelen in de poule, wat ik op voorhand niet uitsluit."

Vitesse
AZ kan niet te lang in de feestmodus blijven hangen, want zondag staat de uitwedstrijd tegen concurrent Vitesse op het programma. "Vitesse is een ploeg die heel veel aanvallende tegenstanders op het veld brengt. Dat is hun kracht en zwakte. Ze hebben veel spelers die een goal kunnen maken, maar tegelijkertijd kunnen ze verdedigend wat kwetsbaar zijn. Dat wordt een mooie en interessante uitdaging."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 24 september 2020

  2. woensdag 23 september 2020

  3. dinsdag 22 september 2020