Koster: Feyenoord interessante test voor koploper Willem II

Koster: Feyenoord interessante test voor koploper Willem II

30 augustus 2019 – Willem II-trainer Adrie Koster kon een week lang genieten van de koppositie in de Eredivisie. Met een wedstrijd tegen Feyenoord in het vooruitzicht wacht voor de Tilburgers bovendien een mooi treffen. "Feyenoord is een interessante test. Hun spel wordt met de week beter en vooral in Europees verband zie je dat daar ook de resultaten naar zijn."Dat vertelt de coach op de clubsite over het aankomende treffen. "Ze hadden een moeilijke start en in het begin was Feyenoord zoekende, maar ik zie ze steeds stabieler en in een vastere opstelling spelen", zei Koster. "Het is gewoon een topclub, ondanks dat ze twaalfde staan. Je moet reëel zijn: Feyenoord staat na 34 duels bij de bovenste ploegen. Waar wij staan, moeten we zien."

Dat de Rotterdammers midweeks Europees speelden, ziet Koster niet als een voordeel voor hen. "Het was wel snel beslist, toen zij met tien man kwamen te staan. Dan weet je dat het klaar is. Ze hebben niet echt tot de bodem hoeven gaan, maar het is wel een Europese wedstrijd. Ook hebben ze vertrouwen kunnen putten."

Of Willem II - dat op Fernando Lewis na een fitte selectie heeft - na het weekend nog bovenaan staat, is onzeker. "Ik had eigenlijk verwacht dat we na afgelopen weekend niet meer bovenaan hadden gestaan, door Utrecht, Vitesse en Sparta. Die gingen niet over ons heen, dus dat is leuk. Maar ik bagatelliseer het wel een beetje, want er hebben ploegen minder gespeeld. Maar we moeten van de kleintjes winnen en dat hebben we gedaan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 20 september 2019

  2. donderdag 19 september 2019