Van Bommel 'bewaakt belasting': "Veel spelers kennen dit niet"

30 augustus 2019, 12:40

Na de simpel gewonnen uitwedstrijd tegen Apollon Limassol gaat het vizier van PSV alweer op de volgende wedstrijd. Zondagavond staat de krachtmeting met provinciegenoot RKC Waalwijk voor de deur. Mark van Bommel wil zijn spelers zo fris mogelijk houden.

"We zitten in een periode waarin de wedstrijden zich in rap tempo opvolgen. Vandaag reizen we, morgen een training en zondagavond spelen we weer in Waalwijk. Als voetballer vond ik dat het mooiste wat er is, veel spelen", vertelt hij via de clubkanalen. "Als trainer moet je natuurlijk de belasting bewaken. Veel spelers kennen dit ritme nog niet. Daarom ben ik blij dat we een brede selectie hebben."

RKC Waalwijk staat na vier duels op één punt en bezet de laatste plaats in de Eredivisie. Toch is Van Bommel positief over de nieuwbakken Eredivisie-ploeg. "RKC is weer terug in de Eredivisie en heeft in de eerste wedstrijden heel aardig voetbal laten zien. Er zit een duidelijk idee achter", vindt de trainer. Of iedereen beschikbaar is, weet Van Bommel nog niet. "Morgen na de training heb ik pas wat meer zicht op welke spelers beschikbaar zijn, maar wij gaan hoe dan ook voor de winst. We willen de eerste serie wedstrijden goed afsluiten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen