Spoorboekje: bekerloting, Bosz vs Schreuder en begint De Ligt?

31 augustus 2019, 07:00   Bijgewerkt: 30 augustus 2019, 23:59

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 31 augustus.

Nieuws

Loting KNVB Beker

Na de lotingen voor de Champions League en de Europa League wacht vanavond de loting voor de KNVB Beker. Rond 18.45 uur wordt er geloot voor de tweede kwalificatieronde, om 22.00 uur bepaalt de loting de affiches voor de eerste ronde. Vanwege het succes in Europa zitten Ajax, PSV, Feyenoord en AZ niet in de koker. Volgens de afspraken in de veranderagenda hebben clubs in de Europese hoofdtoernooien vrijstelling en start het bekertoernooi voor hen in de tweede ronde.

Specials

Transferweekje

Nog drie dagen en dan sluit de transfermarkt. Al diverse grote transfers werden rondgemaakt en als we de geruchten mogen geloven, zit er nog het nodige in het vat. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Bayer Leverkusen - Hoffenheim (15.30 uur)

Een mooi Nederlands onderonsje tussen twee Nederlandse trainers: Peter Bosz versus Alfred Schreuder. Ook saillant is dat Bayer Leverkusen deze zomer twee smaakmakers wegkaapte bij Hoffenheim. Kerem Demirbay en Nadiem Amiri dragen dit seizoen het shirt van Die Werkself. Hoffenheim zelf versterkte zich donderdag nog met Jürgen Locadia. Mogelijk dat de spits tegen Leverkusen debuteert.

Juventus - Napoli (20.45 uur)

Eén van de grootste wedstrijden van Italië staat al in de tweede speelronde van de Serie A op het programma. Juventus kan als torenhoge favoriet voor de landstitel meteen een tik uitdelen aan zijn grootste uitdager. Vooral voor Maurizio Sarri is het duel erg beladen. In het verleden maakte de huidige trainer van Juventus faam bij Napoli. Doet hij tegen zijn voormalig broodheer wél een beroep op Matthijs de Ligt nu Giorgi Chiellini geblesseerd is? En krijgt aan de zijde van Napoli Hirving Lozano zijn debuut?

Philadelphia Union - Atlanta United (01.30 uur)

De povere start van Frank de Boer als trainer van Atlanta United lijkt alweer een ver verleden. Inmiddels heeft hij de Campeones Cup én de nationale beker op zijn erelijst staan. De volgende uitdaging staat vannacht (Nederlandse tijd) voor de deur. Atlanta gaat op bezoek bij Philadelphia Union en dat duel staat in het teken van de koppositie. Beide ploegen hebben evenveel punten, maar speelde Philadelphia wel een wedstrijd minder. Weet De Boer ook in de topper te overtuigen?

Voetbal op tv

13.30 uur: Southampton - Manchester United, Ziggo Sport - live verslag uit Premier League

15.30 uur: Bayer Leverkusen - Hoffenheim, FOX Sports 2 - live verslag uit Bundesliga

15.30 uur: Bayern München - FSV Mainz, FOX Sports 4 - live verslag uit Bundesliga

15.30 uur: Schalke 04 - Hertha BSC, FOX Sports 5 - live verslag uit Bundesliga

16.00 uur: Manchester City - Brighton & Albion Hove, Ziggo Sport - live verslag uit Premier League

17.00 uur: Osasuna - FC Barcelona, Ziggo Sport - live verslag uit La Liga

18.30 uur: sc Heerenveen - Fortuna Sittard, FOX Sports 2 - live verslag uit Eredivisie

18.30 uur: Union Berlin - Borussia Dortmund, FOX Sports 4 - live verslag uit Bundesliga

18.30 uur: Burnley - Liverpool, Ziggo Sport - live verslag uit Premier League

19.45 uur: FC Groningen - Heracles Almelo, FOX Sports 1 - live verslag uit Eredivisie

20.45 uur: ADO Den Haag - VVV-Venlo, FOX Sports 2 - live verslag uit Eredivisie

20.45 uur: Juventus - Napoli, Ziggo Sport - live verslag uit Serie A

22.30 uur: Studio Sport Eredivisie, NPO 1 - samenvattingen uit Eredivisie

01.30 uur: Philadelphia Union - Atlanta United, FOX Sports 4 - live verslag uit MLS

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen