Stengs geniet na: "Dan denk je: 'dikke vinger, wij zijn door'"

Stengs geniet na: "Dan denk je: 'dikke vinger, wij zijn door'"

30 augustus 2019 – AZ-aanvaller Calvin Stengs kan zijn geluk niet op na het bereiken van de groepsfase van de Europa League. De Alkmaarders dreigden Europa League-voetbal mis te lopen, tot Stengs vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd de 1-1 tegen de touwen schoot. In de verlenging walste AZ vervolgens over het negental van Antwerp heen.De Eredivisionist speelde een verhit potje tegen Antwerp. De Belgen speelden agressief en kregen voor onnozele acties twee rode kaarten. Met het wegsturen van Dieumerci Mbokani en Didier Lamkel Ze haalde de arbiter zich de woede op de hals van het thuispubliek, dat er zelfs even voor zorgde dat de wedstrijd werd stilgelegd. "Er zaten denk ik heel veel emoties in de wedstrijd", aldus Stengs tegenover FOX Sports.

AZ werd in de beginfase overlopen door Antwerp. "In het begin leken we inderdaad wat in de war. Die heksenketel speelde zeker mee. Het gaf ze een extra boost. Ze kregen kansen, maar Marco Bizot hield aardig wat ballen. We bleven overeind tot de rust. Toen viel helaas de 1-0, maar voor ons maakte het niet uit, want we moesten gewoon een goal maken."

Dat doelpunt viel pas in de absolute slotfase. "We waren te gehaast en wilden geforceerd een goal maken. We moesten van kant naar kant blijven spelen en dat deden we niet goed. Op een gegeven moment deden we dat toch en toen kwamen Yuki  (Sugawara, red.) en Owen (Wijndal, red.) er elke keer overheen. Toen kwamen er kansen."

Op aangeven van Oussama Idrissi maakte Stengs de cruciale 1-1. Op dat moment stond Antwerp met negen man op het veld omdat na Mbokani ook Lamkel Ze rood kreeg omdat hij te uitbundig juichte na het maken van de 1-0. "Die jongen liep van het veld met zijn shirtje omhoog. Hij stond volgens mij al te filmen: we gaan Europa in", trekt Stengs een lange neus. "Als je die vijandigheid hebt en je maakt de 2-1, dan is dat lekker voor die mensen. Dan denk je: dikke vinger, wij zijn door."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020